Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan Bitcoin İçin Fiyat Tahminini Açıkladı

JPMorgan Chase & Co. analistleri Bitcoin (BTC) fiyatının uzun vadede yükselmeye devam edebileceğini açıkladı. Altın pazarından çıkan paranın bitcoin pazarına akabileceğini açıklayan analistler fiyat için 146 bin dolara işaret ettiler.

Nikolaos Panigirtzoglou önderliğindeki JPMorgan analistleri yatırımcıların altını bırakıp bitcoin’e yönelmeye başlayabileceğini açıkladı. Yapılan hesaplamalar, altın ETF’lerine aktarılan paranın bitcoin’e akması halinde onun 4.6 kat büyüyebileceğini gösterdi. Bu yaklaşık 570 milyar dolarlık piyasa değeri bulunan bitcoin’in fiyatını 146,000 dolara kadar taşıyabilir.

Altın yatırımcısı alternatif arayışına girdi

Altın bir yılda %27 oranında değerlenmişken bu oran bitcoin için %300’ün üzerinde. JPMorgan’ın uzman isimleri altın ETF’lerindeki yatırımcıların bir alternatif arayışına girdiğini duyurdu. Bloomberg’ün haberine göre bunun bitcoin fiyatını uzun vadede yukarıya taşıyabileceği ifade edildi. JPMorgan analizinde şu not paylaşıldı:

“Yatırımcıların altından çıkıp bir alternatif arıyor olmaları bitcoin için uzun vadede olumlu olacaktır. Ancak bitcoin ve altın pazarlarındaki bu değişim hızlıca değil; ancak birkaç yıl içerisinde tamamlanacak. Dolayısıyla 146 bin dolarlık bitcoin hedefinin uzun vadeli bir hedef olduğu; bunun bu yıl için sürdürülebilir bir hedef olmadığı belirtilmelidir.”

50-100 bin dolara kadar çıkabilir mi?

Bitcoin’in 30 bin doları aşmasının ardından onun 50 bin ile 100 bin dolar aralığına çıkabileceğini düşünenlerin sayısı arttı. JPMorgan analistlerine göre piyasadaki yatırımcılar arasında böyle bir algı dahi oluşmaya başladı. Analistler bitcoin fiyatının spekülatif atmosfer neticesinde bu seviyelere çıkabileceğini ancak bunun sürdürülebilir bir yükseliş olmayacağını duyurdu.

JPMorgan ekibi bitcoin’in sürdürülemeyecek şekilde de olsa 50 bin ile 100 bin dolar aralığına çıkabileceğine inanıyor. Ekibin başındaki Nikolaos Panigirtzoglou ise CNBC’de katıldığı bir programda ekipten bağımsız; kişisel görüşlerini açıkladı. Panigirtzoglou, piyasada bu gibi bir algı oluştuğu zaman bu “beklentinin genelde karşılanmadığını” söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!