Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatını Düşüren 3 Olası Sebep!

Lider kripto para birimi Bitcoin, inanılmaz bir yükselişten sonra düşüş sürecine girdi ve geçtiğimiz hafta bunun en güncel örneği oldu.

Bitcoin’in Düşüş Sebepleri

7.000 dolar bandının da altına inen BTC, düşüşünün şiddeti ile birçok yatırımcıyı şaşırttı. Uzmanlar ise bu düşüşün arkasındaki 3 olası sebebi çıkarttı ve düşüşün bir süre daha devam edeceğini vurguladı.

Ünlü kripto para analistine göre BTC’yi düşüren ilk sebep BitMEX ve sert satışlar. Alex Krüger konu hakkında yaptığı açıklamada BitMEX üzerindeki tasfiye olan long pozisyonların inanılmaz bir satış baskısı oluşturduğunu ve bunun stop emirleri tetiklediğini dile getirdi.

İkinci sebep ise 7.000 dolar bandına düşüşten sonra zayıflayan güven oldu. Kripto para yatırımcılarının yükselişe yönelik güvenlerinin kaybolması, düşüşü daha da arttırmış olabilir.

Üçüncü ve son olası sebep ise Bitcoin balinaları olarak gözükmekte. Son 24 saat içerisinde 50.000’den fazla Bitcoin tekil işlemlerle bilinmeyen cüzdanlar arasında el değiştirdi ve bunların yarattığı etki tahmin edilenden daha da büyük olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment