Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatının Neden Yükseldiğini PwC Açıkladı

Bitcoin 34,000 doların üstüne kadar çıkarak tüm zamanların fiyat rekorunu kırdı. PwC’nin kripto para şefi Henri Arslanian, bitcoin’in kurumsal yatırımcıların akıttığı sermaye sebebiyle değer kazandığını açıkladı.

2020’nin başından sonuna dek %300’den fazla değerlenen bitcoin, 2021’e rekor kırarak giriş yaptı. Bitcoin CoinGecko verilerine göre 4 Ocak itibarıyla 31,000 dolardan işlem görüyor. PwC’nin kripto para şefi Henri Arslanian, CNBC’deki Street Signs Asia programına katılıp fiyattaki bu artışın neyden kaynaklandığını açıkladı.

Kurumsal yatırımcılar ve FOMO

Fiyatı 30,000 dolar üstüne kadar taşıyan bitcoin rallisi birkaç aydır devam ediyor. Arslanian’a göre bu rallinin birinci kaynağı kurumsal yatırımcılar oldu. MicroStrategy, PayPal, Square gibi şirketlerin bitcoin almaya başladığı; Grayscale’in bitcoin fonunun birkaç ay içerisinde milyarlarca dolarlık büyüme yaşadığı biliniyor. Arslanian yasal kripto para kuruluşlarının sayıca çoğaldığını dile getirip bitcoin rallisini buna bağladı.

PwC’nin uzman ismine göre bitcoin rallisinde yakıt işlevi gören bir diğer şey bireysel yatırımcının girdiği FOMO etkisi oldu. Kaçırma korkusuyla bitcoin alan bireysel yatırımcının sayısı artıyor ve bu fiyata olumlu etki ediyor.

Piyasa 2017’den daha güvenilir

Arslanian 2020/21 rallisi ile 2017/18 rallisi arasında bir kıyaslama yaptı. Bu kıyaslamada öne çıkan şey yasal gelişmeler oldu. Uzman isim, kripto paraların eskisine kıyasla daha fazla regüle edildiğini, çoğu ülkenin kripto para regülasyonlarını oturtmaya başladığını açıkladı. Arslanian bunun hem kurumsal hem bireysel yatırımcıya güven aşıladığını söyledi.

PwC’nin kripto para şefi buna ek olarak “Ben bitcoin’in fiyatını değil, hangi kurumsal yatırımcıların bitcoin aldığını takip ediyorum.” yorumunu yaptı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!