Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Saatte Bir Milyar Dolarlık Pozisyon Tasfiye Oldu

Kripto para piyasasında yaşanan düşüş vadeli işlem piyasasında sadece bir saat içerisinde bir milyar dolar değerinde pozisyonun tasfiye olması ile sonuçlandı. Bitcoin ve altcoin fiyatları sert bir şekilde düşüşe geçmişken bundan etkilenen pozisyonların çoğu uzun pozisyon oldu.

Kripto para piyasasının toplam değeri 905 milyar dolardan 845 milyar dolara kadar düştü. Piyasadaki bu 50 milyar dolarlık küçülme bitcoin fiyatını 30,000 dolar altına itti. Bu düşüş on binlerce vadeli işlem yatırımcısını doğrudan etkiledi.

Bir saatte bir milyar dolar kapandı

Bybt verilerine göre son 24 saat içerisinde 176 binden fazla trader’ın pozisyonu tasfiye oldu. Bu pozisyonların toplam değeri 2.29 milyar dolardı. Bunun 1 milyar dolarlık kısmı sadece bir saat içerisinde yaşanan düşüşten kaynaklandı.

24 saatte tasfiye olan pozisyonların %79’u long pozisyondu. Bunların %34’ü Binance’ten; %23’ü Huobi’den geldi. Vadeli işlem piyasasındaki açık pozisyonların toplam değeri 9.68 milyar dolar.

10 dakikada 190 milyon dolar

Glassnode verilerine göre Binance’te sadece 10 dakika içerisinde 190 milyon dolar değerinde uzun pozisyon tasfiye edildi. Şu ana kadar bu kadar kısa süre içerisinde hiç bu kadar büyük miktarda pozisyonun tasfiye edilmediği ifade edildi.

glassnode-bitcoin-binance-pozisyon

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!