Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

deVere Group CEO’su Neden Bitcoin Sattığını Açıkladı

25 Aralık 2020’de Bitcoin fiyatının 24 bin doları aştığını gören deVere Group CEO’su, sahip olduğu BTC’lerin yarısını sattı. Bitcoin’in uzun vadede yükseleceğine inancını koruyan CEO, “yüksekten satıp dipten almak iyi bir strateji” dedi.

deVere Group CEO’su Nigel Green, Bitcoin fiyatının yukarı yönlü hareket edeceğine inanmasına rağmen 25 Aralık’ta sahip olduğu BTC’lerin yarısını sattığını açıkladı. Satma işlemini Bitcoin’in 24.661 dolara ulaşmasının ardından yaptığını ifade eden Green, görülen fiyat istikrarı sayesinde kar etmek için doğru bir zaman olduğunu hissettiğini belirtti.

Kendisini kripto para savunucusu olarak nitelendiren Nigel Green, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Bitcoin’in diğer yatırım araçları gibi görülmesi gerektiğini söyledi. Bu da Green’e göre, BTC’nin yüksek fiyattan satılarak dip seviyeden alınabileceği anlamına geliyor. Konuyla ilgili bir uyarıda da bulunan CEO, “Benim gibi bazı yatırımcılar yüksek fiyattan satış yapacaktır. Bu sebeple, yakın zamanda Bitcoin fiyatında gerileme görülebilir.” dedi.

Yanlış anlaşılmasın, Bitcoin’e olan inancım tam

Sahip olduğu Bitcoin’lerin yarısını satan Nigel Green, satma kararının yanlış anlaşılmamasını istedi. Bitcoin’e olan inancının sarsılmadığını ifade eden Green, sattıktan sonra biraz daha almanın daha çok kar getirdiğini dile getirerek açıklamasına şöyle devam etti:

“Satış yapmamın sebebi, Bitcoin’e ya da genel olarak dijital varlıklara olan inancımın sarsılması değil. Aksine, kripto para birimlerinin geleceğin para birimleri olduğuna her zamankinden daha çok inanıyorum.”

Green, Bitcoin’in yükselişinin arkasında kurumsal firmaların BTC’ye olan talebinin artması, tüketicilerin ilgisinin kripto paralara kayması, pandemiyle birlikte merkez bankalarının uygulamaya koyduğu para politikaları sonucu enflasyon endişelerinin yükselmesi gibi sebepler olduğunu belirtti.  

Kripto paralar uzun vadeli yatırımcıları da kendisine çekecek

CEO, Bitcoin fiyatının şüphesiz uzun vadede yukarı yönlü olduğuna inandığını söyledi. Bunun yanı sıra, kripto paraların sınırsız olmaları nedeniyle giderek daha çok tercih edileceğini öne sürdü. Son olarak Green, dijitalleşen dünyada dijital paraların kullanımının artacağını ve bununla birlikte uzun vadeli yatırımcıları da kendisini çekmeye başaracağına inandığını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!