Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatını Asyalı Balinalar mı Düşürdü?

Bitcoin fiyatı, 4 Ocak itibarıyla %10’un üzerinde düşüş gördü. BTC 30 bin doların altına kadar gerilerken, analist Joseph Young’dan bir yorum geldi. Young, Asya tarafındaki balinaların BTC satışı yapmış olabileceğini söyledi.

Analist Joseph Young, Asya tarafında bulunan Bitcoin balinalarının son birkaç saat içerisinde yoğun olarak BTC satmış olabileceklerini açıkladı. Analist bu yorumu yaparken CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju’nun paylaşmış olduğu bir veriyi kullandı. Young’ın paylaştığı veride kripto para borsası Bithumb’a üç bin adet BTC yollandığı görüldü.

3001 adet BTC’nin Bithumb’a gönderildiğini gösteren veri.

Coinbase borsası ivmesini kaybetti

Birkaç gün önce Coinbase ve Binance arasında 150-350 dolarlık fiyat makası bulunuyordu. Joseph Young bu makasın kapanmaya başladığını söyledi.

İki borsa arasındaki makasın açılması, alım tarafından yoğun bir talep olduğunu gösteriyordu. Makasın kapanması bu talebin azalmaya başladığının göstergesi. Young bunu “akümülasyon dönemi bitmiş olabilir” yorumu ile aktardı.

Young, tüm bu gelişmeler yaşanırken Bitcoin vadeli işlemler piyasasının oldukça yoğun işlem gördüğünü söyledi.

Düzeltme görülmek zorunda değil

Joseph Young, Asya tarafından gelen olası satışı açıklarken Bitcoin’de görülebilecek olası düzeltme hakkında da yorumda bulundu. Analist, mevcut şartlarda düzeltme olmasına gerek olmadığını söyledi. Bununla birlikte Young, piyasada durulma görülmesini beklediğini ifade etti.

Son 24 saat içinde Bitcoin fiyat değişimi

CoinGecko verilerinde, Bitcoin fiyatının son 24 saatte %13 oranında düşüş yaşadığı görülüyor. BTC, gün içinde 28,273 – 34,684 seviyeleri arasında fiyatlanırken günlük işlem hacmi 73 milyar dolar seviyesinde oldu. Kripto paranın mevcut fiyatı 29 bin dolar seviyesinde.

bitcoin
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!