Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Borsalardaki Ethereum Rezervinde Büyük Düşüş

Bitcoin (BTC) için borsalarda yaşanan arz kıtlığı sonrasında bu kez borsalardaki Ethereum (ETH) rezervlerinde büyük düşüş görüldü. Likidite krizi Ethereum’u vurmaya başladı; borsalardaki ETH rezevlerinin %20 oranında eridiği bildirildi.

CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju paylaştığı grafikler ile Bitcoin‘den sonra Ethereum için de bir likidite krizinin başlamış olabileceğini söyledi. Görünüşe göre ETH için satış tarafında bir rezerv sıkıntısı başladığını söyleyen Ki Young Ju, Ethereum rezervlerinin Mayıs 2020’ye göre %20 azaldığını açıkladı.

ETH likidite krizi kapıda

CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju, Ethereum piyasasının bir likidite sıkıntısı ile karşı karşıya olabileceğini belirtti. Borsalardaki ETH çıkışıyla ilgili verileri paylaşan CEO, tıpkı BTC gibi Ether’in de yakında rezerv kıtlığı yaşayabileceğinin altını çizdi.

Kripto para veri analiz şirketi Glassnode, CryptoQuant CEO’sunu destekleyecek veriler paylaştı. Borsalardaki günlük ETH çıkışı 42 milyon 607 bin 586 coin ile son dört ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Bu sırada ETH aktif adres sayısı da son 24 saatte %8,3 oranında arttı. Glassnode verilerine göre ETH işlem hacmi ise son 9 ayın rekorunu kırdı.

ethereum-islem-hacmi
Ethereum işlem hacmi grafiği. Kaynak

Likidite azlığı Ethereum fiyat artışını tetikler mi?

Lider altcoin Ethereum son 24 saatte, bin 100 doların üzerine çıkararak Ocak 2018’den beri görmediği seviyelere taşıdı. Birçok analist Bitcoin ardından Ether için de bir rekorun gelebileceğini ön görürken, ETH fiyatı tüm zamanların en yükseğine çıkmayı başaramadan bir geri çekilme gösterdi.

Bu yıl Ethereum 2.0 geçişi için de Phase 0’ı tamamlayan ve önemli bir adım atan Ether, ETH2 sözleşmesinde staking faaliyetlerini başlattı. Şu an ETH arzının yaklaşık %2’si Ethereum 2.0 sözleşmesine bağlanmış durumda. CryptoQaunt CEO’su Ki Young Ju sözleşmeye kitlenen Ethereum’lar ile birlikte, borsalardaki likidite azlığının uzun vadede Ethereum fiyatını çok daha yükseğe taşıyabileceğini dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!