Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatının Yükseleceğine İşaret Eden 3 Faktör!

Bitcoin geçtiğimiz haftalarda 3.800 dolara kadar düşse de değerini şimdiden neredeyse ikiye katlamış durumda. Bitcoin’in yükselişinin devam edeceğini düşünenler ise bu üç önemli sinyalin boğaları daha da teşvik edebileceğini düşünüyorlar.

FED, Sınırsız Parasal Genişleme Açıkladı

Sebeplerin ilki dün hem Bitcoin hem de altının yükselmesini sağlayan Federal Rezerv açıklaması oldu. FED’in sınırsız parasal genişleme açıklaması sınırlı üretime ve miktara sahip varlıklarda çıkış yaşanmasını sağladı. ABD’nin Covid-19 krizi ile savaşırken bütün önlemleri alacağı ve olabildiğine para basacağı gerçeği, fiyatın daha da yükseleceği anlamına geliyor.

Teknik İndikatörler Hala Olumlu

Sadece Bitcoin için değil birçok varlık için önemli bir teknik seviye olan 200 MA’nın altına inilmedi. Bitcoin’in yaşadığı sert düşüşten sonra 200 MA’nın altına inmemiş olması da başka bir olumlu gelişme olarak düşünülebilir. BTC bu seviyenin üstünde kaldıkça yükselişin gelebilme ihtimali bulunuyor.

Çin Coronavirüs’ü Yenmek Üzere!

Bir diğer olumlu faktör ise direkt olarak bu düşüşün temel sorumlusu, Coronavirüs gibi gözüküyor. Çin  içerisinde hayat yavaş yavaş normale dönmeye başladı ve Coronavirüs paniği ile yapılan satışlar artık alıma dönebilir. ABD piyasası hala hastalıkla uğraşıyor olsa da, Çin’in bu hastalığı yenmesi dünya çapındaki birçok yatırımcıya olumlu bir sinyal gönderecek ve piyasalar olumlu etkilenecektir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment