Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Volatilitesinde Önemli Düşüş! Ağ Normale Dönüyor Mu?

Bitcoin, Coronavirüs salgınının artması ile beraber ABD piyasalarının çalkalanmasından en sert etkilenen varlıklardan birisi oldu. 12 Mart tarihinde ham petrolden sonra en çok düşüş yaşayan varlık olan BTC, fiyatının %60’ına yakınını sadece 1 gün içerisinde kaybetti.

Bitcoin’in yaşadığı bu sert düşüş ve devamında gelen sıçrama, volatilitenin de rekor kırmasına yol açtı. Skew Markets’in paylaştığı verilere göre Bitcoin’in 10 günlük volatilitesi %300’ün bile üzerine çıktı. Buna rağmen son birkaç gündür görülen stabil görüntü, volatilitede de ciddi bir düşüş getirdi ve fiyat düzelme emareleri göstermeye başladı.

Yine Skew’in aktardığı verilere göre volatilite %300 üzerinden %200’ün altına kadar indi. Sadece 24 saat içerisinde yaşanan bu düşüşün iki gündür 5.800 dolar ile 6.300 dolar arasında gidip gelen BTC’nin istikrarından kaynaklandığı biliniyor.

Bitcoin’in bu sabit görüntüsünü devam ettirmesi kurumsal yatırımcıların BTC’ye olan güvenlerini ve yatırımlarını arttırabilir. Bitcoin daha önce çok volatil ve riskli olduğu için ağır bir satış baskısı yaşamıştı ve bu durum yavaş yavaş düzeliyor gibi gözüküyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment