Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance BitMEX’i Geride Bıraktı

Dünyanın en büyük kripto para şirketlerinden biri olan Binance, geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Binance Futures adlı bir vadeli işlem platformu açtı. Binance Futures doğrudan BitMEX, Bitfinex, Deribit ve Huobi gibi bilindik vadeli işlem platformlarına rakip oldu.

BitMEX’i Geride Bıraktı

Binance’in vadeli işlem platformu yalnızca birkaç ay içerisinde hızla büyüdü ve BitMEX’i bile geride bıraktı. Coingecko ve Skew tarafından aktarılan verilere göre Binance’in vadeli işlem platformundaki toplam işlem hacmi 3.5 milyar doları aştı.

Kaynak: Skew

Yukarıdaki tabloda da görülebileceği üzere Binance’in son 24 saat içerisindeki işlem hacmi BitMEX’inkinden birkaç yüz milyon dolar daha fazla.

BitMEX Zor Durumda

BitMEX geçtiğimiz son birkaç hafta içerisinde birçok kripto para yatırımcısı tarafından sert bir şekilde eleştirildi. BitMEX kullanıcıları 12 Mart tarihinde, tam da Bitcoin’in 7 bin dolardan 4 bin dolara düştüğü günde kısa süreliğine işlem yapamadılar.

BitMEX ekibi borsadaki erişim sorununun bir DDoS saldırısından kaynaklandığını açıklasa da birçok yatırımcı şirketin bu açıklamasını inandırıcı bulmadı. Bazı kripto para takipçileri BitMEX’in Sigorta Fonu yetersiz kaldığı için çökmüş olabileceğini düşünüyorlar. Çünkü Bitcoin fiyatının hızla düşmeye başladığı gün BitMEX’te bir saat içerisinde bir milyar dolardan fazla pozisyon tasfiye edildi.

Ayrıca geçtiğimiz gün paylaştığımız yazıda da aktardığımız gibi BitMEX yakın gelecekte KYC yasalarını uygulamaya koyabilir. Böyle bir durumda BitMEX kullanıcılarının işlem yapabilmek için kişisel bilgilerini paylaşmaları gerekir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment