Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitMEX’ten AML/KYC Hazırlığı!

BitMEX şu anda sektörün en büyük vadeli işlem platformlarından biri olarak gösteriliyor. Binlerce vadeli işlem yatırımcısı BitMEX aracılığıyla 100 kata kadar varan kaldıraç oranlarıyla işlem yapabiliyorlar.

Bu yatırımcılar şu anda BitMEX’te işlem yapmak için herhangi bir KYC protokolünü tamamlamak zorunda değiller. Yani (bazı ülkelerdekiler hariç) BitMEX kullanıcıları, kişisel bilgilerini şirketle paylaşmadan işlem yapabiliyorlar. Ancak bu durum kısa süre içerisinde değişebilir.

Kolları Sıvadı

Kripto para topluluğunun popüler isimlerinden olan I Am Nomad, kısa süre önce BitMEX ile ilgili önemli bir bilgi paylaştı. Nomad’in paylaştığı bilgilere göre BitMEX, şirketin KYC planını hazırlayacak yeni bir müdür arayışında.

İş ilanında yer alan bilgilere göre bu göreve gelecek olan kişinin başlıca sorumlulukları arasında “AML yasalarına uygun bir müşteri takip sistemi” geliştirmek olacak. AML ekibine yöneticilik yapacak bu kişinin ayrıca BitMEX’e özgün bir müşteri tanıma sistemi geliştirmesi de bekleniyor.

Kaynak: Twitter

Müşteri Kaybedebilir

Müşterilerinden kişisel bilgi talep etmeyen şirketler ciddi yasal sorunlarla karşılaşabiliyorlar. Ancak özellikle kripto para yatırımcıları genelde kişisel bilgilerini paylaşmamayı seviyor, KYC gerektirmeyen borsaları tercih ediyorlar.

BitMEX eğer kendi müşteri tanıma sistemini uygulamaya koyar ve insanlardan kişisel bilgi toplamaya başlarsa birçok müşterisini kaybedebilir. Bunu sosyal medyadan gelen yorumlara bakarak görebiliyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment