Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Boğaziçi Üniversitesi’nde Uzaktan Blockchain Eğitimine Devam

Ülke genelindeki üniversiteler, Koronavirüs nedeniyle örgün eğitime bir süreliğine ara verdiler. Ancak birçok üniversite 23 Mart tarihinden itibaren öğrencilere uzaktan eğitim vermeye başladı.

Bazı üniversiteler bu süreci kendi uzaktan eğitim sistemleriyle idare ederken bazıları Zoom gibi platformları kullanıyorlar. Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri de bu sabah Zoom üzerinden blockchain dersi aldılar.

Uzaktan Eğitimle Blockchain

Yerli kripto para ve blockchain dünyasının uzman isimlerinden Cemil Şinasi Türün, bugün sosyal medya hesabından bir gönderi paylaştı ve uzaktan eğitime başladıklarını açıkladı.

2017’de Bilgi Üniversitesi’nde Blockchain & Cryptocurrencies dersini vermeye başlayan Türün, bu dönemin başında Boğaziçi Üniversitesi’nde de benzer bir ders vermeye başladı. Yönetilim Bilişim Sistemleri Bölümü bünyesinde MIS 493 özel dersin eğitmeni olan Cemil Şinasi Türün, Zoom üzerinden işledikleri dersin “gayet güzel” bir şekilde ilerlediğini belirtti.

Üniversitelerde Blockchain

Günümüzde gerek Dünya genelindeki gerek Türkiye’deki birçok üniversitede blockchain teknolojisiyle ilgili kapsamlı dersler düzenleniyor.

Ülkemizde Boğaziçi Üniversitesi’nin yanı sıra Hacettepe Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi gibi üniversiteler de blockchain ile ilgili çeşitli dersler ve araştırmalar yapıyorlar.

Öğrenciler üniversitelerde işlenen bu blockchain derslerinde blockchainin genel yapısına ve işleyişine dair bilgi alabiliyorlar. Üniversiteden üniversiteye değişiklik göstermekle birlikte bu derslerde öğrencilere kripto paralar ve akıllı kontratlar hakkında da bilgi verilebiliyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment