Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünyanın En Önde Gelen Üniversitelerinde Blockchain Dersi Almak Mümkün

Kripto para sektörünün en büyük borsalarından olan Coinbase, araştırma firmalarından Qriously ile birlikte kolları sıvadı ve yeni bir araştırma yaptı. İki şirketin ortaklaşa yürüttüğü çalışmaya göre dünyanın en iyi ilk 50 üniversitesi listesindeki üniversitelerin yüzde 42’si, Blockchain veya kripto para ile ilgili alanlarda en az bir ders veriyor.

Qriously, Blockchain teknolojisinin akademide nasıl değerlendirildiğini ölçmek için ABD’den 675 üniversite öğrencisinin, Dünya genelinden 50 farklı üniversitenin katıldığı bir anket düzenledi ve çeşitli profesörlerle, öğrencilerle röportajlar yaptı.

Blockchain’e Herkes İlgi Duyuyor

Üniversitelerde Blockchain ile ilgili ders alan öğrencilerin okudukları bölümler epey farklılık gösteriyor. Bilgisayar bilimi öğrencilerinden antropoloji öğrencilerine kadar her çeşit öğrencinin Blockchain’e ilgi duyduğunu görebiliyoruz.

İlgi Büyüyor

Coinbase’in yaptığı ankete göre üniversite öğrencilerinin yaklaşık yüzde 10’u Blockchain veya kripto para ile ilgili bir ders almış durumda. Bu oranın düşük olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Ancak bu alanlarda ders veren üniversitelerin zaman içerisinde öğrencilere daha fazla imkan sunmaları ve böylece Blockchain ile ilgilenen öğrenci sayısının artması bekleniyor.

Ayrıca ankete katılan öğrencilerin yüzde 26’sı, kripto para ile ilgili bir ders almak istediğini belirtirken katılımcıların yüzde 18’i ders haricinde kripto para sahibi olduğunu söyledi.

Öğrencilerin Blockchain’e duydukları ilginin zaman içerisinde artması işten dahi değil. Çünkü bu alanda kendini geliştiren kişilerin, iş hayatında çok daha rahat ettikleri görülüyor. Duke Üniversitesi’ndeki uluslararası ilişkiler bölümünün profesörlerinden olan Campbell Harvey, konuyla ilgili şu yorumu yaptı:

“Eğer hukuk okulundan mezun oluyorsanız iş bulmanız çok zor oluyor. Ama Blockchain alanında eğitim almış hukuk öğrencilerinin iş başvurusu yapmalarına bile gerek kalmıyor çünkü şirketler bu kişilerle iletişime geçip teklifte bulunuyorlar.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment