Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Ağındaki İşlem Gücü Bu Ay Yüzde 50 Büyüme Yaşadı, Yeni Rekor Kırıldı

Bitcoin ağındaki hash oranı bu hafta yeni bir rekor seviyeye ulaştı ve piyasanın en büyük koini olan Bitcoin ağı daha da büyük hale geldi.

Hash Oranında Artış

Bitcoin ağının hash oranı (işlem gücü), saniyede 62 kentilyon hash miktarına ulaşarak yeni bir rekor kırdı. Bitcoin kırdığı bu rekorla birlikte hash oranını yalnızca Ağustos ayı içerisinde yüzde 50 oranında arttırmış oldu.

Bitcoin’deki hash oranı bundan birkaç hafta önce 50 kentilyon hash/saniye seviyesini görerek rekor kırmıştı. Ondan bir önceki rekor ise Haziran ayındaki 43 kentilyon hash/saniye seviyesiydi.

Geçtiğimiz yılın sonlarında 20,000$ seviyesini gören Bitcoin, aradan geçen süre içerisinde yüzde 80 civarında düşüş yaşadı (şu an 7076$). Ancak fiyatta yaşanan bu düşüşün hash oranına pek yansıdığını söyleyemiyoruz.

Hash Oranı Fiyatı Arttırır Mı?

Hash oranında görülen bu artış Bitcoin ağına yeni madencilerin giriş yaptığı anlamına gelebilir. Yeni madenciler girmemişse bile mevcut madencilerin daha yüklü yatırım yaptıklarını düşünebiliriz.

Keiser Report’un sunucusu olan Max Keiser, hash oranında görülen bu artış ile ilgili bir yorum yaptı ve “fiyatın hash oranının izinden gideceğini” söyledi. Keiser, hash oranının artmasıyla birlikte fiyatın da artacağını düşünüyor. Kendisinin konuyla ilgili görüşü şöyle:

“Hash oranına bakacak olursak yeni fiyat rekoru geliyor diyebiliriz. Hedef hala 28,000$.”

Dünya’nın dört bir yanında yeni maden çiftlikleri açılırken ve Bitcoin ağındaki hash oranı rekor seviyelere ulaşırken, fiyatın ne yönde seyredeceğini zaman içerisinde göreceğiz.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment