Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Madencilik Uygulamaları Google Play Store’daki Varlıklarını Sürdürüyorlar

Next Web‘in 28 Ağustos tarihli yazısına göre Google Play mağazasında kripto para madenciliği için oluşturulmuş uygulamalara denk gelmek hala mümkün.

Google 27 Temmuz’da aldığı kararla kripto para madenciliği uygulamalarının uygulama mağazasına girmesini yasakladı. Google aldığı bu karar doğrultusunda geliştirici politikasında bir değişiklik yaparak şirketin “cihazlarda kripto para madenciliği yapmayı sağlayan uygulamalara izin vermediğini” vurgulayan bir madde ekledi. Google, uygulamaya geliştiricilerine mağazanın yeni politikalarına uyum sağlamak için 30 gün gibi bir zaman tanıdı.

Bu süre artık bitti ancak Next Web, kripto para madenciliği yapmayı sağlayan bazı uygulamaların hala mağazada olduğunu belirtiyor. Next Web yaptığı çalışmalar sayesinde sekiz farklı uygulama buldu ve bunların üçü kaldırıldı. Ancak NeoNeonMiner, Crypto Miner PRO, Pickaxe Miner ve Pocket Miner gibi uygulamaları mağazada görmek hala mümkün.

Mağazadan kaldırılan uygulamalar arasında MinerGate de bulunuyordu ancak uygulamanın geliştiricileri, Google’ın politikalarına uyum göstermek için uygulamadaki doğrudan madencilik yapma özelliğini kaldırma kararı aldılar. MinerGate geliştiricileri, Hard Fork’a gönderdikleri açıklamada şöyle söylediler:

“MinerGate uygulamasının en ana özelliklerinden biri telefonunuzu kullanarak doğrudan madencilik yapabiliyor oluşunuzdu. Ancak Google’ın politikalarına uymak için yeni güncellemeyle birlikte bu özelliği kaldırıyoruz.”

Google bundan daha önce de kripto para madenciliğiyle ilgili bir açıklama yapmıştı. Şirket Nisan ayında Chrome’un web mağazasındaki madencilik uzantılarını kaldırma kararı aldı. Google, kararı aldığı sırada yaptığı açıklamada mağazadaki uzantıların yüzde 90’ının Google’ın “kurallarına uyum sağlamadığını” belirtti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment