Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuelalı Vatandaşların Dash’e Geçiş Yapmaları Dash Fiyatını Yüzde 20 Arttırdı

Geçtiğimiz gün paylaştığımız yazıda Venezuelalı vatandaşların Bitcoin’in yanı sıra Dash gibi kripto paralara da geçiş yaptıklarını belirttik. Venezuela’daki insanların Dash’e akın ettiklerine dair çıkan haberler sonrasında Dash fiyatında yüzde 20’ye varan bir artış yaşandı.

Enflasyon, Petro, Dash

Çeşitli ekonomi uzmanları Venezuela’daki enflasyon oranının bu yıl içerisinde yüz bir milyona ulaşacağını düşünüyorlar. Ülkenin başkanı Nicolas Maduro kısa bir süre önce ülkenin eski para birimi olan bolivarı yürürlükten kaldırdı ve Venezuela’da artık iki adet yeni resmi para birimi olacağını açıkladı: Büyük Bolivar ve Petro. Ancak atılan bu adım ülkenin ekonomisine en azından şu an için pek fayda sağlamış gibi gözükmüyor.

Venezuelalı vatandaşların ülkedeki ekonomik sorunlar nedeniyle kripto paralara geçiş yaptıkları zaten bir süredir biliniyordu. Vatandaşlar çoğunlukla Bitcoin’i tercih ediyorlar ancak son zamanlarda Dash’in de Venezuela’da epey popülerlik kazanmaya başladığını görüyoruz.

İnsanların Bitcoin ve Ethereum gibi daha büyük çaplı koinler yerine Dash’i tercih etmelerinin başlıca nedenlerinden biri işlem hızı. Bitcoin ile yapılan işlemlerin doğrulanması normalde ortalama 10 dakika sürüyordu ancak bu süre geçtiğimiz yılın sonlarından beri 20 dakika-1 saat arasında değişmeye başladı.

Ethereum’da bu sürenin ortalama olarak yaklaşık 5 dakika olduğunu söyleyebiliriz. Ancak Dash’e baktığımızda işlemlerin ortalama iki buçuk dakika içerisinde onaylandığını görüyoruz ki bu da Venezuelalı vatandaşların ilgisini çekmeye yetiyor.

Dün paylaştığımız haberde de belirttiğimiz gibi, Dash Core Group’un CEO’su olan Ryan Taylor Venezuela’daki vatandaşların Dash’e geçiş yapıyor olmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu ve Venezuela’nın Dash’in “en büyük ikinci pazarı” haline geldiğini belirtti.

Bu gelişme Dash’in fiyatına olumlu etki etti ve fiyatta son 24 saatlik bazda yüzde 20’ye varan bir artış görüldü. Dash’in yazım saatindeki fiyatı şu şekilde:

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment