Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’deki ve Kanada’daki Yetkililer 200 Farklı Kripto Para Projesini Araştırıyorlar

Kuzey Amerika Menkul Kıymet Yöneticileri Birliği (NASAA), ICO’larla veya kripto paralarla ilgili olan yatırım ürünleri hakkında başlatılmış 200’den fazla aktif soruşturma” olduğunu açıkladı.

ABD, Kanada, Porto Riko, Meksika gibi ülkelerin menkul kıymet düzenleyicileri tarafından oluşturulmuş olan NASAA, bugün bir basın duyurusu yayınladı. NASAA’nın duyurusuna göre ABD’de ve Kanada’da kripto para tabanlı yatırım ürünleri için toplam “200’den fazla soruşturma açıldı.” 

NASAA’nın başkanı olan ve Alabama Menkul Kıymet Komisyonu’nun yöneticisi olan Joseph Borg, yasal düzenleyicilerin “yatırımcıları ICO ve kripto para gibi yatırım ürünlerinden doğabilecek maddi zararlardan kurtarmak için bir hayli çaba sarf ettiklerini” belirtti. Borg’un yaptığı açıklamanın bir kısmı şu şekilde:

“Her bir ICO veya kripto para projesi dolandırıcılık yapmak için oluşturulmuyor. Ama bu tür ürünler satan kişilerin ve firmaların bilmesi gerekiyor ki sattıkları ürünler menkul kıymet yasalarına, eyalet yasalarına tabii tutulabilirler. Bu ürünlerin sponsorları, yasaları ihlal etmediklerinden emin olmak için yasal danışmanlık almalılar.”

Borg, düzenleyicilerin kripto para sektöründeki dolandırıcı projeleri sektörden ayıklamak için epey çalıştıklarını ancak yatırımcıların da kendi paylarına düşeni yapmaları gerektiğini vurguluyor. Borg yatırımcıları özellikle “projelerinin menkul kıymet yasalarından muaf olduğunu” iddia eden sponsorlar hakkında uyarıyor.

ABD’deki ve Kanada’daki düzenleyiciler bu yılın Mayıs ayında Operation Cryptosweep (Kripto Temizleme Operasyonu) adlı bir operasyon başlattılar ve bu operasyon doğrultusunda çeşitli projeleri araştırmaya başladılar. Düzenleyicilerin bu operasyonu tam olarak ne zaman sonlandıracakları bilinmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment