Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Morgan Creek, Kurumsal Yatırımcılara Hitap Eden Yeni Bir Kripto Para Fonu Oluşturdu

1.5 milyar dolar değerinde varlık yöneten Morgan Creek Capital’a bağlı olan Morgan Creek Digital, Bitwise ile bir ortaklık kurarak yeni bir Dijital Varlık Endeksi oluşturdu.

Oluşturulan bu yeni fon alanında önde gelen yatırımcılara, bağışçılara ve diğer kurumsal yatırımcılara Bitcoin, Ethereum gibi toplamda 10 farklı kripto paraya doğrudan erişim imkanı tanıyacak.

Morgan Creek tarafından oluşturulan endekste Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, EOS, Litecoin, Zcash, Monero, DASH, Ethereum Classic ve OmiseGO gibi koinleri bulmak mümkün olacak.

Ripple (XRP) ve Stellar (XLM) gibi koinler, ‘ön-kazım’ (pre-mine) ilkesiyle çalıştıkları için listede kendilerine yer bulamadılar. ‘Ön-kazım’ ilkesiyle çalışan koinlerde tokenların bir kısmı, tokenlar halka açılmadan önce projenin kurucularına veya geliştiricilerine verilmiş oluyor. Morgan Creek Digital’ın ortaklarından olan Anthony Pompliano, konuyla ilgili Forbes‘a verdiği röportajda şöyle konuştu:

“Eğer bir kripto paranın toplam arzının yüzde 30’u veya daha fazlası belli bir merkezde toplanmışsa o kripto paraları endeksin dışında tutuyoruz çünkü bize göre bu tarz kripto paralar, merkezsiz kripto paralara kıyasla daha fazla risk barındırıyorlar.”

Durum böyleyken TRON (TRX), NEO ve NEM gibi koinlerin de listede yer bulamayacaklarını söyleyebiliriz.

Pompliano, kripto para sektöründe çeşitli yasal belirsizliklerin olduğunu ve bu durumun kurumsal yatırımcılar için sorun yarattığını söylüyor ancak bu tarzdaki yatırımcıların oluşturulan bu yeni fonla yine de ilgileneceklerini düşünüyor. Pompliano’ya göre kurumsal yatırımcıların en büyük çekincelerinden biri, kripto para piyasasının hala manipülasyona açık durumda olması. Bitwise’ın kurucu ortaklarından olan Hunter Horsley ise olası dolandırıcılık ve manipülasyon durumlarından kaçınmak için ön-kazım ilkesiyle çalışan koinlerin fona eklenmediğini vurguluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment