Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’den İddia: Kuzey Kore Bitcoin Madenciliği Yapmayı Denedi, Başaramadı

Güney Kore’nin devlete bağlı bankalarından olan Kore Gelişim Bankası’nın (KDB) özel araştırma birimi, Kuzey Kore’nin Bitcoin madenciliği yaptığını söyleyen bir bildiri yayınladı.

Kuzey Kore, Yonhap gibi kaynaklara göre Mayıs-Haziran 2017 tarihleri arasında kripto para madenciliği yapmaya çalıştı ancak istediği sonucu alamadı. Kuzey Kore’nin madencilik konusunda neden başarısız olduğu ise tam olarak bilinmiyor.

KDB’nin konuyla ilgili yaptığı araştırmaya göre kripto paraların “anonim olmaları ve kripto para ile yapılan işlemlerin zor takip edilmesi”, Kuzey Koreli yetkililerin ilgilerini çekiyor. KDB yaptığı araştırmada yerel medya tarafından yapılmış bazı haberleri kaynak gösterdi.

KDB, yaptığı araştırmada Kuzey Kore’nin kripto para madenciliği yaptığı dillendirmenin yanı sıra ülkede kripto parayla ilgili başka şeyler olduğunu da belirtiyor. KDB’nin araştırmalarına göre Kuzey Kore merkezli firmalarından olan Chosun Expo, bir Bitcoin borsası geliştirmeyi planlıyor ancak gelişim süreciyle ilgili herhangi bir detay bilinmiyor.

Kuzey Kore’den iltica eden vatandaşların en uğrak rotalarından biri Güney Kore oluyor. KDB, kuzeyden kaçarak güneye geçiş yapan bazı vatandaşlarla röportaj yaptı ve Kuzey Kore’deki vatandaşların kripto para sektörü hakkında pek bilgili olmadıklarını fark etti.

Kuzey Koreli hackerların geçtiğimiz hafta bir kripto para borsasına sızarak hem Windows hem de macOS tabanlı cihazları etkileyen bir yazılım bıraktıkları iddia ediliyordu.

Kuzey Kore’nin ayrıca gelecek Ekim ayında bir Blockchain konferansı düzenlemeyi planladığına dair de haberler var. Ancak bu konferansa kimin katılacağı gibi detaylar şu an için bilinmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment