Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alibaba ve Çinli Yetkililer Bir Arada: Blockchain ile Pirinç Takibi Yapacaklar

Çin’deki Ant Financial ve alt şirketi Alipay, ülkedeki pirinçleri daha etkili ve verimli bir şekilde takip edeblmek için yerel yetkililerle işbirliği yapmaya başladıklarını duyurdular.

Çin piyasasının en büyük şirketlerinden olan ve Ağustos 2017’de 400 milyon kullanıcıya hitap ettiğini açıklayan Alipay, Alibaba grubuna bağlı Ant Financial’ın alt şirketi konumunda.

Global Times gibi haber kaynaklarına göre Alipay, Çin’in Wuchang bölgesindeki yerel yetkililerle işbirliği yapmaya başladı. Wuchang bölgesinde pirinç üretimi epey yaygın bir şekilde yapılıyor ve buranın pirincinin bir hayli meşhur olduğunu söyleyebiliriz. Ancak Wuchang pirincinin çok fazla taklidi yapılıyor ve bu taklit ürünler piyasaya kısmen kolay bir şekilde sokulabiliyor. Bölgenin yetkilileri, bu taklit ürünlerin piyasaya girişini önlemek için ise Blockchain teknolojisinden faydalanmayı düşünüyorlar.

Alipay’in yayınladığı basın duyurusundan bir kesit şu şekilde:

“Wuchang pirinci, ülke içerisindeki uzun mesafeli dağıtım metodunu değiştirecek ve teslimat süresinin 3-7 günden 2, hatta daha az güne düşürecek. Müşteriler depolama, teslimat, depolama ve dağıtım bağlantıları gibi bilgilere de gerçek zamanlı olarak erişebilecekler.”

Çin bundan bir süre önce kripto para karşı başlattığı mücadeleyi hızlandırarak daha fazla yaptırım uygulamaya karar verdi. Çin’in yakın zamanda attığı adımlar arasında kripto para tanıtımı yapan otellere ve alışveriş merkezlerine cezalar kesmek, 124 farklı yabancı merkezli kripto para borsasını yasaklamak, kripto para ile ilgili haber yapan siteleri engellemek bulunuyor.

Çin’deki yetkililer kripto para sektörüne böylesine sert davransalar da Blockchain teknolojisinden olabildiğince fazla verim almak istiyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment