Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Kripto Para Sektörüyle Mücadelesini Sürdürüyor: Şimdiki Hedef Haber Siteleri

Çin, kripto para sektörüne çeşitli yaptırımlar uygulamaya devam ediyor. Çinli yetkililer, ülkede kripto para ve ICO’lar ile ilgili bilgi yayan, bu tür varlıklarla ilgili etkinlik düzenleyen kuruluşların peşine düştüler.

Haber Sitelerine Darbe

Çinli yetkililer ülkenin popüler uygulaması WeChat’te yer alan bazı haber kaynaklarının kapatılması yönünde karar aldılar. Bu yasaktan Coindaily, Huobi Zixun, Shenlian ve Caijing gibi kripto para sektörüyle ilgili haber siteleri etkilendi.

Yetkililer, bu haber sitelerinin kapatılmasına gerekçe olarak bu sitelerin belli başlı düzenlemeleri ihlal etmelerini gösterdiler ancak ihlal edilen düzenlemelerin ve yasaların tam olarak hangileri olduğuna dair herhangi bir açıklama yapmadılar. Beijing News gibi yerel kaynaklara göre söz konusu siteler ülkedeki anlık komünikasyon araçlarına ve kamuya bilgi sağlayan servislere uygulanan düzenlemeleri ihlal ettiler. WeChat sözcüleri tarafından konuyla ilgili yapılmış bir açıklamaya göre ise söz konusu siteler şu yüzden hedef haline geldiler:

“Bu sitelerin ICO’larla ilgili bilgiler paylaşmalarından ve kripto para ticaretiyle ilgili spekülasyon yaymalarından şüpheleniliyor.”

Çinli yetkililer bu ayın başlarında Pekin’in merkez bölgesi olan Chaoyan’daki bazı kuruluşları da hedef almışlardı. Yetkililer, bu bölgede bulunan ve kripto para sektörüyle alakalı etkinlik düzenlediği iddia edilen otellere ve alışveriş merkezlerine çeşitli yaptırımlar uyguladılar.

WeChat platformu üzerinde yer alan ve kripto paralarla ilgili haber paylaşımı yapan sitelerin bazı yaptırımlara maruz kalacakları aslında önceden de tahmin ediliyordu. Çin’deki yatırımcılar WeChat üzerinde piyasayla ilgili çeşitli yorumlar yapabiliyor ve birbirleriyle bilgi alışverişinde bulunabiliyorlar. Ayda bir milyardan fazla kullanıcıya hizmet veren platformun kullanıcı kitlesinin büyük bir kısmı Çin’den geliyor.

Geçtiğimiz sene kripto para borsalarını kapatan ve ICO’ları yasaklayan Çin hükümeti, kripto para sektörüyle mücadele etmeye devam ediyor. Görünüşe göre yetkililer artık ülkede kripto parayla ilgili olan haberlerin paylaşılmasını da istemiyorlar. Çin’in kripto para sektörüne karşı verdiği mücadele daha ne kadar devam edecek, göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment