Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Vatandaşları İçin Yasa Dışı ICO Şikayet ‘Platformu’ Kuruldu

Çin menşeli bağımsız bir düzenleme kurulu, hükümet kurumlarının yasa dışı ilk dijital para arzı projelerini tespit etmesi ve vatandaşların şikayette bulunabilmesi için yardım etmeye başladı.

Çin Merkez Bankası (PBoC) tarafından kurulan ancak daha sonra bağımsız bir öz düzenleme birliği olarak hizmet vermeye başlayan Çin Ulusal İnternet Finans Birliği (NIFA), platformuna ”token satışları” isimli yeni bir sekme ekledi ve söz konusu sekme aracılığıyla vatandaşların potansiyel olarak yasa dışı olan finansal etkinlikleri hükümete bildirmesini kolaylaştırmayı hedeflemekte.

NIFA şu an için vatandaşların şüpheli gördükleri finansal girişimleri bildirebilecekleri veya şikayet oluşturabilecekleri bir online platform şeklinde hizmet veriyor. Günümüze kadar NIFA’nın radarında  eşler arası kredi verme, internet sigortası, menkul kıymet finansmanı ve internet ödemeleri gibi alanlar bulunmaktaydı.

NIFA’nın internet sayfasında ”yasa dışı” olarak belirtilen etkinlikler arasında itibari para – kripto para trading işlemi, kripto para – kripto para trading işlemi, direkt veya dolaylı yoldan kayıt yapma veya üye olma, trading, token satışları için ödeme yapma veya alma ve kripto ile ilgili kurumlar için sigorta hizmetleri sağlama yer alıyor.

Kurumun platforma ”token satışları” sekmesini eklemesinde en büyük etken Çin’in getirdiği yeni yasaklama olarak görülmekte. Söz konusu yasak sonrası Alibaba, Baidu ve Tencent gibi köklü firmalar da bir takım değişikliklere gitmişti.

Yasak yüzünden en son değişikliğe giden firma olan Baidu, kendi forum sitesi içerisinde kripto para ile ilgili bir kaç konuya sansür getirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment