Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Yabancı Merkezli 124 Kripto Para Borsasını Daha Yasakladı

Yerel haber kaynaklarına göre Çin hükümeti yabancı merkezli 124 kripto para borsasına daha erişimi yasakladı.

Çin hükümeti geçtiğimiz yıl ülkedeki kripto para borsalarını kapatma kararı almıştı. İlk olarak yerel borsaları hedefleyen hükümet, daha sonra Çinli yatırımcıların yabancı merkezli bazı kripto para borsalarına da erişimini kesme kararı aldı. Ülkedeki yatırımcıların hala yabancı merkezli bazı kripto para borsalarına erişimleri var ancak hükümet bu durumu da değiştirmek istiyor.

South China Morning Post gibi kaynaklara göre yerel yetkililer, Çin’deki yatırımcılara kripto para ticareti yapma imkanı tanıyan 124 farklı yabancı borsanın IP adresini engellemeye ve böylece bu borsaların ülkeye erişimini yasaklamaya başlayacaklar.

Çin hükümeti kripto para sektörüyle olan mücadelesini hızlandırmaya başladı. Yabancı borsaların peşine düşen hükümet, bundan yalnızca birkaç gün önce ülkede kripto para tanıtımı yaptığı iddia edilen bazı alışveriş merkezlerine ve otellere de çeşitli yaptırımlar uygulama kararı almıştı.

Çin Halk Bankası (ÇHB) bundan bir ay önce yaptığı açıklamalarda Çin’de faaliyet gösteren ICO projeleriyle mücadele etmeye devam edeceğini açıkladı. Ülkenin merkez bankası olan ÇHB, yerel yatırımcıları ‘dolandırıcı’ ICO’lardan korumaya çalışıyor ancak bu alanda atılan adımların pek yeterli olduğunu söyleyemeyiz.

Bu alandaki başarısızlığa örnek olarak daha bu ay Çinli yatırımcılardan 60 milyon dolar toplayıp daha sonra ortadan kaybolan Shenzhen Puyin Blockchain Group ekibini gösterebiliriz.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment