Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elektronik Devi LG’den Yeni Girişim: Blockchain, Yapay Zeka, Nesnelerin İnterneti

Güney Kore merkezli LG’nin alt şirketi olan LG CNS, şirketin ürün yelpazesini geliştirmek için yedi farklı alanda çalışmalar yapacağını duyurdu. Bu alanlardan biri de Blockchain teknolojisi.

LG CNS Blockchain, Yapay Zeka, Nesnelerin İnterneti, akıllı şehir, akıllı fabrika, robot hizmeti, akıllı enerji gibi yedi farklı alanda yedi farklı platform oluşturmayı ve böylece dördüncü sanayi devrimine ayak uydurmayı planlıyor.

LG CNS, konuyla ilgili yayınladığı basın duyurusunda söz konusu planın “dördüncü sanayi devriminin temelinde yatan teknolojiyi, müşterilerin güvenebileceği bir platform haline getirerek müşteri ilişkilerinde dijital dönüşümü sağlamak için” hazırlandığını açıkladı.

ZDnet gibi haber kaynaklarına göre LG CNS, bu yılın sonunda henüz detayları açıklanmamış bir “bulut platformu” da oluşturmayı planlıyor.

LG CNS’nin Blockchain teknolojisiyle önceden çalışmalar ıolmuştu. Şirketin müşterilere “kişisel kimlik doğrulama ve online ödeme süreçlerinde kullanılabilecek yeni bir kimlik türü ve merkezsiz bir kimlik doğrulayıcı” sunmak için oluşturduğu Monachain adlı bir Blockchain platformu da bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment