Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İddia: Kuzey Kore Bir Kripto Para ve Blockchain Konferansı Düzenleyecek

Son gelen haberlere göre, katı yönetimi ve dış dünya ile olan kopukluğu ile tanınan Kuzey Kore, blockchain teknolojilerini ve kripto para birimlerini konu alan bir konferans düzenleyecek. Bu yılın Ekim ayında yapılacağı söylenen konferansa, Kuzey Koreli hükümet ve firma yetkilileri ile söz konusu teknolojileri tartışmak için  dünyanın dört bir yanından uzmanların katılacağı ifade edilmekte.

”Kuzey Kore’nin İlk Uluslararası Kripto Etkinliği”

Kripto alanında pek iyi bir üne sahip olmayan Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, Güney Kore menşeli  Yonhap isimli haber kaynağının yayınladığı bir habere göre, Ekim ayında ülkenin başkenti Pyongyang içerisinde bir etkinlik düzenleyecek.

Habere göre etkinlik 2 gün sürecek ve 1 Ekim’de başlayacak. Haberde sözlerine yer verilen bir güvenlik uzmanına göre, Kuzey Kore’nin bu etkinliği yapma sebebi sahip olduğu son teknoloji kripto ve blockchain gelişmelerini dünyaya sergilemek.

Geçtiğimiz yıllarda, Kuzey Kore vatandaşı olan bir grup hackerın, Batı’daki kripto sermayelerini elde etmek için çeşitli yöntemler kullandığı su yüzüne çıkmıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment