Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Localbitcoins Üzerinden İşlem Yapan Firma Sahibinin Şirket Hesapları Donduruldu!

HSBC ve Barclays, geçtiğimiz günlerde 50cycles isimli elektrikli bisiklet firmasının sahibinin bütün şirket hesaplarını, kendisinin Localbitcoins isimli kripto para platformundan işlem yaptığını tespit ettikten sonra dondurdu.

Firma sahibi Scott Snaith, Localbitcoins isimli platform üzerinden 5 haneli bir BTC alım satım işlemi yaptı. Snaith söz konusu işlemi herhangi bir şirket hesabından değil, kendi kişisel hesabı üzerinden yaptı ancak buna rağmen, işlemden sadece saatler sonra Snaith’in bütün firma hesapları donduruldu. Snaith bu işlemlerin ”tamamen şeffaf ve uyumlu” olduğunu ve kendisinin işlem yaptığı ortaklarının da onaylı kimliklere sahip İngiltere vatandaşları olduğunu belirtmesine rağmen, bankalar hesap dondurma işlemi hakkında herhangi bir geri adım atmayıp, hatta açıklama bile yapmamışlar.

”Benim iki kişisel banka hesabım ve firma hesabım, oldukça fazla bilinirliğe sahip bir bitcoin trading sitesi kullandığım için donduruldu. İşlemde herhangi bir  yasa dışı işlem yapılmadı ancak içerisinde ‘Bitcoin’ kelimesi geçtiği için hesaplarım anında donduruldu. Daha sonra bir tane ‘kıdemli sahtekarlık uzmanı’ benim sisteme yaptığım şikayeti kapattı ve bana Finansal Kamu Hakemine başvurmaktan başka çare bırakmadı. Durum tamamen bir kabus haline geldi ve sebep olduğu etki çok büyük oranda. Çalışanlarımdan bir tanesi yeni bebek sahibi olduğu ve kendisine ödeme yapamayacak bir firmada bulunmayı kaldıramayacağı için işten ayrıldı. Ki bu oldukça normal.”

HSBC Geri Adım Attı, Barclays Hala Devam Ediyor

Durumun devam etmesi üzerine HSBC geri adım attı ve hesapları geri aktive etti ancak Barclays kendisine bağlı hesapları bloke etmeye devam etmekte. Bakalım hakem heyeti konu hakkında ne karar verecek?

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment