Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fonlarında 2 Milyar ile Yine Bahar Havası: Kurumsallar Bu Altcoin’i Alıyor!

Bitcoin (BTC) fiyatı düzeltme sonrası 69 bin dolar üzerinde kalmaya çalışırken kurumsal kripto para fonlarına 5. hafta da üst üste giriş oldu.

Coinshares tarafından paylaşılan verilerde, iki hafta önce 185 milyon dolar giriş gören kurumsal kripto para fonlarına devasa bir para aktığı ve 2 milyar dolarlık giriş daha olduğu belirtildi.

Spot Bitcoin ETF onayının ardından Bitcoin’e yönelik kurumsal ilgi yüksek seviyeye ulaşmıştı. Geçtiğimiz hafta Grayscale fonları küçük miktarda eksi ile kapatırken diğer ETF ihraççılarına olan oldukça yüksek seviyede seyretti. Dijital varlık ürünlerine toplam 2 milyar dolarlık giriş olurken 5 haftalık giriş serisinde toplam 4,3 milyar dolarlık talep olmuş oldu.

Ethereum, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından gelen onay ile birlikte ilgi görmeye devam ederken geçtiğimiz hafta, Mart ayından bu yana en çok giriş yaşadığı hafta oldu.

Hong Kong’da ETF’ler, geçen haftaki küçük çaplı girişin üzerine ilgi odağı oldu ve 26 milyon dolarlık girişe ev sahipliği yaptı.

Kurumsal kripto para fonlarında geçtiğimiz haftalarda da olduğu gibi ilk sırada 1,97 milyar dolarlık giriş ile yine Bitcoin (BTC) yer aldı.

Öte yandan Ethereum’a (ETH) da 68,9 milyon dolar değerinde ciddi miktarda fon girişi oldu.

FTM Coin (Fantom) listeye dahil oldu

Kurumsal yatırımcılar Ethereum’a giriş yaparken Solana (SOL), Fantom (FTM) Chainlink (LINK), Ripple (XRP) ve Litecoin (LTC) de talep gördü.

Solana’ya olan ilgi azalarak 700 dolarlık, Chainlink’e 700 bin dolarlık, Ripple’a 1,2 milyon dolarlık, Fantom’a 1,4 milyon dolarlık ve Litecoin’e ise 700 bin dolarlık dolarlık para girişi oldu.

Kurumsal yatırımcılar, normal şartlarda birçok altcoin’e yatırım yaparken Fantom’un bu listeye dahil olarak 1,4 milyon dolarlık yatırım alması büyük dikkat çeken nokta oldu.

Coinshares raporuna göre en çok giriş yapan ülke olarak ABD’li yatırımcılar, en çok çıkış yapan ülke olarak İsveçli yatırımcılar yer aldı. Bunların büyük kısmını spot Bitcoin ETF ihraççılarından giren ve çıkan miktarlar oluşturdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!