Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sosyal Medya Odaklı Altcoin Projesi, Kendi Ağına Geçiş Yapacak

Web3 sosyal medya platformu Friend.tech, Base ile yollarını ayırıyor.

Friend.tech tarafından sosyal medyada yapılan açıklamaya göre proje, yeni bir blockchain’e taşınıyor.

Kendi token’ını kullanacak

Friend.tech, Coinbase öncülüğünde geliştirilmiş Base adlı Ethereum Layer 2 ağından uzaklaşıyor.

Proje, Base yerine Conduit ile birlikte geliştirilmiş Friendchain adlı yeni bir blockchain’e geçiş yapacak. Bu geçişin ne zaman yapılacağıyla ilgili net bir tarih verilmezken bunun “ilerleyen aylarda” gerçekleşeceği açıklandı.

Sosyal medyada yapılan açıklamaya göre Friendchain ağında Friend.tech’in kendi token’ı  FRIEND kullanılacak. Token, “transfere tamamıyla açık bir gaz token’ı” olarak işlev gösterecek.

Ayrılık mesajı vermişti

Merkeziyetsiz bir sosyal medya platformu olan Friend.tech, içerik üreticilerinin içerikleri üstünden para kazanmasını sağlıyor. Ağustos 2023’te açılan Friend.tech’in temelinde “keys” yer alıyor. Bunlar, Friend.tech’teki kullanıcıların özel paylaşımlarına erişmek için kullanılan paylardır.

Friend.tech’in Base ile yollarını ayırması, sürpriz sayılmaz. Projenin “Racer” adıyla tanınan kurucusu, geçen ay Base’den ayrılmayı düşündüklerinin sinyalini vermişti.

Racer, “Eğer friendtech’i kullanıcılar adına büyük bir sorun yaşanmadan Base’den çıkarmanın bir yolunu bulursanız ve bu, bizim onu kullanma kararı almamızı sağlayacak kadar iyi çalışırsa size 200 bin dolar ödeyeceğiz” dedi. FRIEND fiyatı, bu açıklamadan sonra kısa sürede %20 düşüş göstermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!