Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fonlarının İlk Yasal Savunucusu Kıdemli Avukat Hayatını Kaybetti

Borsa yatırım fonlarının (ETF) süper avukatı olarak tanınan, spot Bitcoin ETF’lerinin ilk yasal savaşçısı Kathleen Moriarty 69 yaşında hayata veda etti.

Chapmen and Cutler avukatlık şirketi tarafından 20 Aralık tarihinde resmi web sitesi üzerinden yapılan duyuruda, şirket bünyesinde danışmanlık hizmeti veren Kathleen Moriarty’nin 69 yaşında hayata veda ettiğini açıklandı. Moriarty finans sektöründe, finansal yatırım ürünleri ve ETF’lerin hukuki gelişimi sürecinde önemli rol oynamış bir avukat olarak tanınıyordu. Ayrıca kripto para sektöründe de spot Bitcoin ETF’lerinin ilk yasal savunucusu olarak biliniyordu.

Moriarty 2013 yılında Katten Muchin Rosenman bünyesinde çalışırken ABD’li popüler kripto para borsası Gemini‘nin kurucuları “Winklevoss kardeşler” Tyler ve Cameron‘ı bir spot Bitcoin ETF lisansı alabilmek adına ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı temsil etmişti. Verilen hukuki savaş, SEC’nin kripto para piyasalarında yaşanabilecek dolandırıcılık ve manipülasyon endişelerinde dolayı reddedilse de bu alanda başlatılan ilk hukuki süreç olarak tarihe geçti.

Geleneksel piyasalarda ise “SPDR kadını” ve “Örümcek Kadın” olarak saygıyla anılan Moriarty, bu takma ismi SPDR S&P 500 ETF Trust SPY”nin oluşturulmasına yaptığı katkılardan dolayı edinmişti. Bu ETF günümüze kadar 6,5 trilyon dolarlık büyüklüğe ulaşırken Trust SPY, sektöründeki en eski ve büyük fon olarak tanınıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!