Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fonu Grayscale 1 Milyar Dolar Barajını Aştı

Dünyanın önde gelen Bitcoin fonu Grayscale, yayınladığı raporda 2020’nin üçüncü çeyreğinde 1 milyar doları aşan sermaye topladıklarını açıkladı. Bu miktar, şirket tarihindeki tek çeyrekte yaşanan en büyük sermaye girişi olarak rekorlar arasında yer aldı.

Dünyanın en büyük dijital varlık ve kripto para yöneticisi olan Grayscale Investments, Grayscale ürün ailesindeki yatırım faaliyetlerinin detaylarını açıklayan kapsamlı bir rapor yayınladı. Grayscale Dijital Varlık Yatırım Raporunda açıklanan üzere şirket, 2020 yılının üçüncü çeyreğinde yatırım ürünleri ile 1,05 milyar dolar topladı.

Toplanan 1,05 milyar dolar şirket tarihinde, tek çeyrekte elde edilen en büyük sermaye rekorunu kırdı. Grayscale’e yapılan yıllık yatırım ise 2013 – 2019 arasında kaydedilen 1,2 milyar dolarlık kümülatif girişin iki katının da üzerine çıkarak; 2,4 milyar doları aştı.

2020 yılının 3. çeyreğinde de yatırımların çoğu kurumsal yatırımcılardan gelmeye devam etti. Bu kurumsal yatırımlar, Grayscale bünyesindeki toplam yatırımın %81’ini oluşturdu.

Bitcoin-fonu-grayscaleGrayscale Bitcoin Trust Başı Çekti

Grayscale Dijital Varlık Yatırım Raporuna göre, Greyscale Bitcoin Trust yılın üçüncü çeyreğinde de 719,3 milyon dolarlık sermaye girişi ile ilk sırada yer almaya devam etti. Bitcoin Trust’ın AUM (varlıkların yönetimi) oranı %147 büyüme gösterdi ve bu oran Bitcoin Trust’ı Grayscale ürünleri arasında en hızlı büyüyen yatırım ürünlerinden biri yaptı.

Bitcoin Trust dışındaki hizmetlere de talep arttı. Greyscale Bitcoin Trust dışındaki ürünlere yapılan yatırım 2020 yılının 3. çeyreğindeki sermaye girişinin yaklaşık %30’unu oluşturdu. Bu ürünler arasında en dikkat çekenler; Grayscale Bitcoin Cash Trust, Grayscale Litecoin Trust ve Grayscale Digital Large Cap Fund oldu. Bu hizmetler sayesinde şirkete giren sermaye ortalama olarak %1400 artış gösterdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!