Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç Kripto Para Müjdesi Verdi

Gazeteci Ahmet Ercanlar bugün yayınladığı videoda Fenerbahçe spor kulübünün kendi kripto para birimini çıkaracağını söyledi. Ali Koç tarafından düzenlenen basın toplantısına katılan Ercanlar, kulübün dijital alanda daha farklı çalışmaları da olacağını söyledi.

Sansürsüz Futbol sunucusu Ahmet Ercanlar, bugün Fenerbahçe tarafından düzenlenen basın toplantısına katıldı. Ercanlar toplantı sonrası düzenlediği yayında Ali Koç’un transferler ve ortaklık çalışmaları ile ilgili yaptığı açıklamaları aktardı. Bu bilgiler arasında Fenerbahçe’nin kendi kripto para birimini çıkarmaya hazırlandığı bilgisi de yer aldı.

Fenerbahçe kripto para için kolları sıvadı

Ercanlar basın toplantısı ile ilgili aktardığı bilgilerde Fenerbahçe’nin Google Chrome ile yeni bir anlaşma sağladığını ve bunun için 27 Ekim tarihinde bir lansman düzenleneceğini söyledi. Kulübün dijital alandaki diğer çalışmalarına değinen gazeteci, sarı-lacivertli kulübün kendi kripto parasını çıkaracağını belirtti.

Kripto para müjdesinin bizzat Ali Koç tarafından aktarıldığını bildiren Ercanlar, bu projenin detaylarının henüz belli olmadığının mesajını verdi. Onun aktardığı bilgilere göre Ali Koç, Fenerbahçe’nin bu kripto parayı “kendi başına da geliştirebileceğini”, bu süreçte başka şirketlerden destek de alabileceğini söyledi.

Gelir elde etmeyi planlıyor

Ali Koç toplantı sırasında kripto para projesinin kulübe sağlayacağı faydalardan da bahsedip kulübün bu proje sayesinde yüklü miktarda gelir elde edebileceğini söyledi. Koç’un ayrıca böyle bir kripto para projesine yönelik yoğun bir talep olduğunu ve kulübün şimdiden çok fazla teklif almaya başladığını belirtti.

Fenerbahçe’nin kripto para birimine dair henüz kesin bir bilgi olmasa da Galatasaray ve Trabzonspor çoktan kendi kripto para birimlerini çıkarttı. Ayrıca bugün aktarılan haberler Beşiktaş’ın da bu alanda çalışmaya başladığı yönünde oldu.

Kulüplere gelir kapısı oluyor

Spor kulüpleri kendi taraftar tokenlarını çıkararak azımsanamayacak miktarda gelir elde edebiliyor. Bunun örnekleri şu ana dek Socios.com ile anlaşıp kendi kripto parasını çıkaran FC Barcelona, Paris Saint-Germain, Juventus gibi kulüplerde görüldü. Türkiye’den yakın tarihli bir örnek ise Trabzonspor oldu.

Trabzonspor hem kulübe gelir sağlamak hem de taraftarıyla yakınlaşmak için kendi kripto parasını çıkarıp bunu eylül ayının sonunda piyasaya sürdü. Chiliz borsası üstünden satılan Trabzonspor tokenı ($TRA), beş dakika içerisinde 5 milyar lira yatırım aldı. Böylece TRA tokenın ilk arzı beş dakikada bitirilmiş oldu. Bunun ardından ekim ayının başında yeniden satışa çıkarılan TRA, ikinci satış gününde de birkaç saat içerisinde 500 bin dolar hacim elde etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!