Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Beşiktaş Kendi Kripto Para Birimini Çıkarabilir

Orta Çizgi tarafından paylaşılan bilgilere göre Beşiktaş kendi kripto para birimini çıkarmayı planlıyor. Dört büyükten biri olan Beşiktaş; Galatasaray ve Trabzonspor’dan sonra kendi kripto parasını çıkaran üçüncü dev olabilir.

Bugün öne sürülen iddialar Beşiktaş’ın kendi kripto para birimini çıkarmayı planladığı yönünde. Orta Çizgi’nin edindiği bilgilere göre siyah-beyazlı kulüp kulüp kasasına 40-50 milyon lira arasında gelir sokmaya çalışıyor. Beşiktaş ikinci başkanı Adnan Dalgakıran’ın bu amaç doğrultusunda söz konusu kripto para projesi ile bizzat ilgileneceği söyleniyor.

Kendi kripto parasını çıkaran üçüncü kulüp

Beşiktaş ile ilgili öne sürülen iddialarda siyah-beyazlı kulübün piyasaya toplamda 1 milyar TL’lik taraftar tokenı sürmeyi planladığı aktarıldı. Fakat kulüp yönetimi henüz bu iddiaları doğrulamadığı gibi konuyla ilgili bir açıklama da yapmadı.

Kulüp bu iddiaları doğrulaması halinde Türkiye’de kendi kripto para birimini çıkaran üçüncü kulüp olacak. Bundan önce Socios.com ile anlaşan Galatasaray ve Trabzonspor da kendi taraftar tokenlarını çıkardılar. Trabzonspor’un geçen ay TRA adıyla piyasaya sürülen kripto parasının arzı beş dakika içerisinde tükendi. Trabzonspor taraftarları sadece birkaç dakika içerisinde 5 milyon TL’lik TRA satın aldılar.

Taraftarlar bu tokenlar sayesinde kulübün geleceğini etkileyen kararlarda söz sahibi olabiliyor; kulüp etkinlikleriyle, oyuncularıyla ve organizasyonlarıyla dijital olarak etkileşime girebiliyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!