Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Bu Balina Trendi ile Yükselişe Geçebilir

Yeni bir konsolidasyon sürecine girmeye hazırlanan Bitcoin, Glassnode tarafından paylaşılan balina trendi ışığında yeniden yükselişe geçebilir. Bahsi geçen balina trendi, perakende yatırımcının iştahını kabartabilir ve bu BTC fiyatlarına olumlu yansıyabilir.  

Son günlerde Bitcoin fiyatı, bir ayı aşkın süredir gösterdiği konsolidasyon sürecinden aldığı güç ile yükselmeye başladı. On-chain göstergelerin neredeyse hepsi boğalar lehine sinyaller verirken, BTC’nin kurumsal firmalar tarafından rezerv varlık olarak benimsenmesi gibi gelişmeler de bu sinyalleri güçlendiriyor.

Bitcoin şu an 11 bin 410 dolar sularından işlem görürken, 11 bin 600 dolarlık barajı aşmaya çalışıyor. Bu sırada, balina hareketlerine bakıldığında görülen bir eğilim, çok yakında Bitcoin’e bir akın yaşanabileceğini gösteriyor.

Bitcoin Balinalarındaki Düşüş ile Perakende Yatırımcı Pazara Akın Edebilir

Analist Cole Petersen, 1000’den daha fazla Bitcoin’e sahip olan hesapları anlatmak için kullanılan Bitcoin balinalarının çarpıcı bir eğilim gösterdiğini savundu. Analiste göre çok yakında bu eğilim doğrultusunda perakende yatırımcılar hızla pazara girebilir. Analist Petersen, bu eğilimin devam etmesi halinde yatırımcının uzun zamandır elinde tuttuğu Bitcoin’ler su yüzüne çıkabilir ve kripto para piyasasını daha da canlandırabilir.

Petersen’ın bu görüşünü Glassnode tarafından paylaşılan veriler ışığında, kripto para haber ve analiz platformu olan Unfolded da destekliyor. Unfolded, Bitcoin balinalarının sayısındaki düşüşe işaret etti ve bu düşüşün perakende yatırımcının pazara akınını doğurduğuna değindi.

Bitcoin-balina-trendi
Pazara, Bitcoin balina girişlerini gösteren grafik. Kaynak

Unfolded, Glassnode grafiğinde görülen tablo üzerine “tarihsel olarak BTC balinalarının sayısında bir düşüş başlaması, genellikle perakende yatırımcının ilgisinin arttığına bir göstergedir” şeklinde yorumlarda bulundu. Bahsedilen Bitcoin balina trendi, perakende yatırımcıyı sahaya çekerek BTC fiyatlarına da olumlu yansıyabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!