Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya Kripto Para Yatırımına Limit Koydu

Rusya Merkez Bankası, bazı yatırımcıların kripto para yatırımlarına limit getirdiğini açıkladı.  Bu uygulamanın özellikle profesyonel olmayan yatırımcılar için olduğunu belirten banka, söz konusu limiti 600.000 Rus rublesi olarak belirledi.

Rusya Merkez Bankası’ndaki yetkililer, yakın zamanda kabul edilen “On Digital Financial Assets (DFA)” (Dijital Finans Varlıkları Hakkında) adlı yasaya atıfta bulunarak kripto para yatırımcılarına koyulan limit ile ilgili bir açıklamada bulundu. Profesyonel olmayan yatırımcıların hedef alındığı notta, limitin sadece dijital varlıkları değil aynı zamanda diğer dijital hakları da içereceği belirtildi.

Dijital Varlık ve Haklara 600.000 Ruble Limiti

Resmi açıklamaya göre, profesyonel olmayan yatırımcılar yıllık olarak en fazla 600.000 ruble (7800 dolar) dijital varlık alma hakkına sahip olacak. Diğer dijital haklarda da yine 600.000 ruble limit olarak belirlendi. Çıkan bu yeni kararın DFA yasasında bulunmadığı kaydedildi. Rusya’nın kabul ettiği DFA yasası ise 1 Ocak 2021 tarihinde tamamen yürürlüğe girecek. Yasa, kripto para yatırımlarını meşrulaştırırken aynı zamanda Bitcoin gibi kripto para birimlerinin ödeme yöntemi olarak kullanılmasını da yasaklıyor. Yasa resmi olarak yürürlüğe girmeden önce ise merkez bankası 13 – 27 Ekim 2020 tarihleri arasında konuyla ilgili geri dönüş ve önerileri kabul edeceğini de ayrıca ifade etti.

Son zamanlarda zayıfladığı görülen Rus rublesinin ilerleyen zamanlarda kripto para yatırımlarında yeni devalüasyonlara yol açabileceği de konuşuluyor. 2019 yılında önerilen dijital varlık limiti de 600.000 rubleye eşitti. Fakat geçen yılki rublenin değeri baz alındığında söz konusu limit 9.100 dolar ediyordu. 2020 yılında ise rublenin değer kaybı yaşamasıyla bu rakam 7.800 dolara kadar gerilemiş oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!