Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin G20 Zirvesinden Sonra Uçuşa Geçebilir

Japonya’da düzenlenen G20 zirvesinde alınacak kararlar Bitcoin fiyatının düzeltme sürecinden çıkıp yeniden hareketlenmesini sağlayabilir.

Dünyanın en büyük 20 ekonomisini temsil eden yetkililer kısa bir süre önce Japonya’da bir araya geldiler. Yetkililer bu zirve sırasında küresel finans sistemiyle, güncel ekonomik gelişmelerle ve bazı yenilikçi teknolojilerle ilgili görüşmeler düzenleyecekler.

Bu seneki G20 zirvesi kripto para takipçilerini yakından ilgilendiriyor diyebiliriz. Çünkü zirveye katılan regülatörlerin kripto paralar hakkında yeni kararlar almaları bekleniyor.

Belirsiz Düzenlemeler

Günümüzde kripto paralarla ilgili üstünde uzlaşma sağlanmış herhangi bir yasa bulunmuyor. Şu an için her ülkenin kripto paraları kendi başına düzenlemeye çalıştığını söyleyebiliriz. Buna örnek olarak Çin’in ve Güney Kore’nin ilk dijital para arzlarını (ICO) yasaklamasını, Japonya’nın ise böyle bir karar almamış olmasını gösterebiliriz.

Bu regülatörler Dünya genelindeki kripto para saldırılarını, hırsızlıklarını ve dolandırıcılıklarını azaltabilmek için kripto paralarla ilgili ortak bir karara varmak istiyorlar. Japonya’da düzenlenen zirvenin sonucunda kripto paralarla ilgili alınacak olumlu bir karar, Bitcoin fiyatının yeniden harekete geçmesini sağlayabilir.

Olumsuz Senaryo

G20 zirvesinde kripto paralarla ilgili alınacak olumsuz bir karar, kripto para piyasasının ağır bir darbe almasına da yol açabilir gibi görünüyor.

Özellikle Çin gibi ülkelerin kripto paraları bastırmaya çalışması ve diğer ülkeleri de bu yönde hareket etmeye teşvik etmesi halinde kripto para piyasasında ani bir düşüş yaşanması mümkün olabilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment