Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Geliştiricisi Jimmy Song: ”Bitcoin Cash İtibari Para Birimidir”

10 Eylül tarihinde, bir YouTube kanalı şu an İspanya‘da devam eden bir blockchain gemi yolculuğundan video paylaştı. Videoda, Bitcoin geliştiricisi Jimmy Song ve Bitcoin Cash’in en önemli adamlarından Roger Ver, birbirlerinin iddialarını çürütmek için kıyasıya yarıştı. Tartışmanın temel konusu ise Bitcoin Cash’in merkezi olması üzerineydi. Jimmy Song, Bitcoin Cash‘in bir kripto para birimi değil de, itibari para olduğunu belirterek lafa başladı. Kendisi daha önce de bu konu hakkında bir tweet ve yazı kaleme aldı.


Jimmy’e göre, Bitmain şu an için Bitcoin Cash adına merkezi bir rezerv veya merkez bankası görevi görüyor. Bunun yanı sıra Jimmy’e göre Bitcoin Cash’in piyasaya çıkmasına neden olan hard fork, sadece bir grup elitin topluluğu güncellemeye zorlamasından ibaret.

Jimmy yukarıdaki iddiaların üstüne, BCH ağının aslında ”ataerkil” olduğunu ve yönetimin genelde üstteki kişiler tarafından sağlandığını belirtti. Jimmy’e göre geçtiğimiz günlerde Jihan Wu ve Craig Wright arasında çıkan kavganın temel sebebi de, BCH ağını kimin yöneteceği ve BCH’nin kimin istediği yöne doğru gideceği tartışmasından ibaret. Song açıklamalarının devamında şunları dile getirdi:

”Bitmain, BCH’nin merkez bankasıdır. Bitmain kendi rezerv para birimi olan BTC’ye aynısını yapmaya çalıştı ama başarısız oldu. Bitmain ilk başta 0.15 BTC, daha sonra 0.12 BTC oranında sabit tutma denemesine kalkıştı ve başarısız oldu şu sıralar ise bu 0.1 BTC seviyesine kadar geriledi. ”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment