Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arap Devi Saudi British Bank, R3 Blockchain Konsorsiyumuna Katıldı ve Bir İlke İmza Attı!

Trade Arabia kaynağının 11 Eylül tarihinde aktardığına göre, Suudi Arabistan‘ın önemli bankalarından olan Saudi British Bank (SABB), işletme yazılım firmasına ve küresel bankacılık konsorsiyumu R3‘ün blockchain ekosistemine katılan ilk Suudi menşeli firma oldu.

SABB, Global Finance isimli platform tarafından 10 yıl üst üste, Suudi Arabistan içerisindeki ”En İyi Ticari Finansman Bankası” ödülüne layık görüldü ve bunun yanı sıra 2018 yılında bütün Orta Doğu bankaları arasında ”En İyi Tedarik Zinciri Finansman Bankası” ödülü ve yine 2018 yılında Suudi Arabistan içerisinde başka bir tarafsız derecelendirme kuruluşu tarafından, ”2018 Yılının En İyi Ticari Finansman Bankası” ödülünü almaya hak kazandı.

Ödüllerden de anlaşılacağı üzre, banka Suudi Arabistan ve Orta Doğu içerisinde önde gelen ticari finansman bankalarından bir tanesi konumunda yer alıyor. Bankanın R3 konsorsiyumuna katılma nedenleri arasında, Corda‘nın açık kaynaklı blockchain platformunu geliştirmeye yardım etmenin yanı sıra, hem özel hem de kamu sektöründen çok farklı alanlardan bir çok üye ile iş yapabilmek ve bilgi alışverişinde bulunmak yer alıyor.

R3 CEO’su David E. Rutter, konu hakkında yaptığı bir açıklamada SABB’ın konsorsiyuma yapacağı katkının, firmanın finansal sektör için blockchain çözümleri geliştirme hedefi için, ”paha biçilemez” olacağını ifade etti.

SABB yöneticilerinden David Dew, bankanın kendi müşterilerine, dağıtık defter teknolojisi tabanlı çözümlerden oluşan, ”işlem hızının ve güvenliğinin bütün avantajlarını” sunmayı planladıklarını belirtti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment