Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Ekonomi Yazarı: İnsanlar Bitcoin’i, Kimse Tarafından Kontrol Edilmediği İçin Tercih Ediyor

Too Big to Fail’‘ kitabının yazarı ve ekonomi konusunda çok fazla çalışması bulunan Andrew Ross Sorkin, yakın zamanda CNN ile yaptığı bir röportajda Bitcoin‘in hükümete olan güven eksikliğini temsil ettiğini vurguladı.

2008 yılında yaşanan ekonomik krizi ve ABD vatandaşlarının Donald Trump‘ı seçmesine sebep olan olayları anlatan kitap, daha sonra film bile yapıldı.

Ünlü yazar şu sıralar aslında ortada neler döndüğünü anlayan kişiler tarafından, hükümet, elitler ve ayrıcalıklılar fikrine çok büyük bir güvensizlik duyulduğunu belirtti. Sorkin bunun yanı sıra, hükümetlerin herkesi korumakta başarısız olmasının da her şeyi tamamen değiştiren katalizör olduğunu düşünmekte.

Andrew’e göre, Bitcoin bu değişimin en büyük sembollerinden birisi. Neredeyse hiç yoktan, bir anda, bütün dünyada Federal Rezerv’e ve merkez bankalarına güvenmeyen bir grup insan ortaya çıktı. Bu insanlar hiç kimse veya hiçbir kurum tarafından kontrol edilmeyen kripto para birimlerine yöneldi ve her şey o zaman yaydan çıktı. Kripto para birimlerine yönelen insanlar, geleneksel finans sisteminin tepesinde olan ve itibari paraya güvenilmesi gerektiğini belirten insanlar yerine, kripto paralara güvenmenin daha sağlıklı olduğu düşüncesini benimsedi.

Yazar bütün bunların da ötesinde, 2008 ekonomik krizine kıyasla çok daha büyük, çok daha yıkıcı etkiye sahip bir olayın meydana geleceğini ve bunun her şeyi tamamen yok edeceğini düşünmekte. Andrew cümlesinin sonuna yaptığı eklemede, ”too big to fail” kalıbının önceden bankalar ve finansal kurumlar için kullanılan bir terim olduğunu, bunun şimdilerde ise şehirler, belediyeler, eyaletler ve ülkeler için kullanıldığını ifade etti. Yani yazarın düşüncesine göre bu seferki olay ne olacaksa, sadece ekonomik sistemi etkilemek ile kalmayacak.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment