Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sıcak Gelişme: New York’lu Yargıç, Menkul Kıymet Yasalarının Kripto Para Birimleri İçin Geçerli Olduğuna Karar Verdi!

Reuters‘in 11 Eylül tarihli haberine göre, konu hakkında ABD mahkemelerinin ilk kararı olarak gözüken olay sonucu, New York federal yargıçlarından bir tanesi, ABD menkul kıymet yasalarının kripto dolandırıcılık suçlamalarında uygulanabileceğine hükmetti.

ABD Bölge Yargıçlarından olan Raymond Dearie, emlak ve elmaslara endeksli iki kripto para birimi ile yatırımcıları dolandırdığı iddia edilen Brooklyn sakini Maksim Zaslavskiy‘in davasında, olayın menkul kıymet yasaları ile görüşülebileceği ve davanın bu şekilde devam edebileceği kararını verdi.

Dearie söz konusu kararda, Zaslavskiy’in avukatlarının olayın menkul kıymet yasalarına girmediği için, davanın düşürülmesi talebini reddedip, federal menkul kıymet yasalarının ”esnek bir şekilde’ yorumlanabileceğini belirtti.

Yargıç Dearie, sanığın dava düşürülmesi talebine karşı şu şekilde cevap verdi:

”Kongre’nin menkul kıymet yasasını kabul etmesindeki amaç, hangi formda olurlarsa olsunlar, hangi isim ile bilinirlerse bilinsinler, yatırımları  denetlemekti… 21. yüzyıl jargonundan sıyrılıp, sunulan yatırım fırsatlarının davalı tarafından yapılan tanımlamasını da işine içine katarsak, söz konusu suçlama apaçık bir sahtekarlıktır ve bir çok finansal sahtekarlığın çok bilinene karakteristik özelliklerini taşımaktadır.”

Kripto para piyasası son zamanlarda özellikle Ripple’ın etrafında dolaşan ”menkul kıymet” kara bulutu yüzünden gerginliğini korumakta olsa da, bir çok kripto para projesi bu yeni haberden sonra çok daha fazla kötü günler geçirebilir. Söz konusu menkul kıymet olup olmama konusu yüzünden sadece Ripple’a açılmış 3’ün üzerinde toplu dava bulunmakta.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment