Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Girişimcisi Jonathan Hamel Kanada Meclisinde Konuştu: BitcoinCash Bir Sahtekarlıktır

Bitcoin (BTC) teknoloji girişimcisi Jonathan Hamel, 19 Mart’ta Kanada’nın Maliye Bakanlığı Halk Standartları Komitesi önünde yer aldı ve şöyle söyledi: “Dikkatle dinleyin, BCash [Bitcoin Cash (BCH)] gibi diğer kripto para birimleri düpedüz sahtekarlıktır.”

Hamel BCH’den bahsetmeden, mecliste yapacağı ifade hakkında Twitter’da bir gönderi yayınladı:


Hamel, kripto para ifadesinden önce Reddit’te kripto para cüzdanının adresi ve Bitcoin desenli çoraplarıyla birlikte “Spoiler: Bcash bir sahtekarlık diyeceğim ve bu meclis kayıtlarında sonsuza dek arşivlenecek (bir blockchain değil ama yine de…) Bağışlar kabul edilir.” şeklinde bir yazı yayınladı.

Hamel’in Reddit yorumu, Reddit topluluğu tarafından, beklenmedik bir sonuçla karşılandı. Bazı kullanıcılar yorumu esprili görürken, bağış istemenin etik çizgiyi aştığını söylediler.

Reddit kullanıcısı TheGreatMuffin şöyle yazdı:

Hükümet duruşması sırasında yaptığınız bir açıklama için bağış istemek, tüm konuşmanızın uzmanlığını, dinleyicilerin ve medyanın gözünde eziyor. Burada kamuoyunun önünde olduğunuzun farkında mısınız?

Dürüstlüğü takdir ediyorum ancak hükümet duruşmasında yapılan bir açıklama için halka açık bir platformda bağış istemek hiç de akıllıca değil.

Ağustos 2017’de gerçekleşen BCH ve BTC arasındaki tartışma, BTC işlem ücretlerinin BCH’ın altına düşmesiyle başladı. BCH’ın BTC’ye karşı bilinen en büyük avantajı düşük işlem ücretleriydi.

Reddit kullanıcısı ambientasf*** önceki yorumlarına, BTC ve BCH tartışması hakkında bir perspektif ekledi:

“Yönetim organlarının yasal teknolojiler ve gerçek sahtekarlıklar arasındaki ayrımı yapmaya çalıştığını belirtmeye gerek yok, Bitcoin’i yasal olarak konumlandırmaya çalıştığımızda, Bcash direkt sahtekarlık olarak konumlandırılamıyor. Hem Bitcoin hem de Bcash hacim yaratmak ve hareketlendirilmek için yeterli sermayeye sahip kötü aktörler tarafından etkilenmeye elverişli. Yani, Roger Ver gibi aktörlerin motivasyonları hakkında yapılan kötü varsayımlar doğru olsa da, hükümetin forklanmış bir zincir olan BitcoinCash’i sahtekarlık olarak tanımasını istiyorsanız, Bitcoin gibi aynı aileden gelen bir teknolojiyi nasıl tanımlamasını bekliyorsunuz? Bu noktada, Bitcoin sahtekarlık olmazken, Bcash’i kendi başına sahtekarlık yapan hiçbir şey yoktur.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment