Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rapor: Ruslar Venezuela’ya Petro Konusunda Yardım Etti

Time Magazine’in Salı günkü haberine göre, Rus hükümet yetkilileri ve iş adamları Venezuela hükümetinin dünyanın ilk devlet destekli kripto para birimini başlatmasına yardım etti.

Dennis Druzhkov ve Gyodor Bogorodsky Venezuelalı başkan Nicolas Maduro‘nun petroyu geliştirme çabalarında tavsiyelerde bulundular. Ayrıca, Time, Kremlin üst düzey danışmanlarının Vladimir Putin desteğiyle, petro gelişimini izlediğini bildirdi.

Makale ayrıca şunları belirtti:

Sahne arkasında, petro aslında Venezuela ile Rus yetkililer ve iş adamları arasındaki iş birliğiyle ABD yaptırımlarına güç olarak yarı gizli bir ortak girişimdi.

Rus hükümeti bu açıklamayı reddetti ve Maliye Bakanlığı, Rusya’nın mali makamlarının hiçbirinin petronun yaratılmasında yer almadığını, Venezuela yetkililerinin de yorum talebine cevap vermediğini bildirdi.

Yaptırımları İki Katına Çıkarmak

ABD başkanı Donald Trump, Pazartesi günü Amerika sakinlerinin kripto para birimi petroyu satın almasını yasaklayan bir kararnameyi resmen onayladı.

Maduro, bunu Trump’ın petronun beklenen gücünden korkması ve Güney Amerika milletinin doğru yolda olduğuna dair bir işaret olarak değerlendirdi.

Resmi bir açıklamada, Maduro, Birleşmiş Milletler tüzüğü ve uluslararası hukuku ihlal ettiklerini ve Venezuela halkına yönelik bir saldırı olduklarını söyleyerek yaptırımları kınadı.

Bu sırada, petroya karşı defalarca eylem çağrısında bulunan ABD Senatörü Bob Menendez, yeni yaptırımları memnuniyetle karşıladığını ancak uluslararası toplumun Maduro rejimi üzerindeki baskıyı arttırma çabalarını koordine etmeye devam etmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.


Benzer şekilde, Florida temsilcisi Ileana Ros-Lehtinen de yaptırımları memnuniyetle karşıladığını söyledi, ancak Trump yönetimini bu hızda çalışmaya devam etmeye ve Maduro üzerindeki baskıyı arttırmak için mevcut tüm araçları kullanmaya çağırdı. Ancak aynı zamanda insanları ve insani ihtiyaçları desteklemek için bir yol bulunması gerektiğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment