Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Gold’dan Erken Madencilik Konusunda Açıklama

Bitcoin Gold’un çıkışından hemen sonraki koin miktarı kullanıcılar tarafından büyük tepki çekmişti. Geliştirici ekibiyse akıllardaki soru işaretlerini gidermek adına dün bir açıklamada bulundu. “Pre-mine” yani erken madencilik terimi Bitcoin Gold’un çıkışıyla birlikte gündeme gelmişti, insanlarsa bu koinlerin erkenden üretilmesine anlam verememişti.

Konu üzerindeki tartışmaları bitirecek açıklama, bütün detaylarıyla birlikte Bitcoin Gold’un resmi sitesinde yayınlandı. Açıklamaya göre yapılan “erken madencilik” aslında erken bile değil, çünkü madencilik hardfork’tan hemen sonra başlamış ve 100,000 adet Bitcoin Gold kazılmış. Geliştiriciler koin yayınlandıktan sonra hızlıca blok başına 12.5 Bitcoin Gold gelecek şekilde 8000 adet yeni blok üretmiş.

Tablonun orijinaline resmi websitesinden ulaşabilirsiniz.

Erken Madencilik bir Avantaj Olabilir Mi?

Erkenden kazılan Bitcoin Gold’lar geliştiricilere göre piyasaya yapılan bir “bağış” niteliği taşıyor. Aynı zamanda erken madencilikten çıkan koinler, Bitcoin Gold ekosisteminin büyümesi ve düzgün bir şekilde sürdürülmesi için değerlendirilecek. Ancak kazılan 100,000 koinin yaklaşık %5’i geliştiricilere ayrıldı, bu da 6 kişilik bir ekip için kişi başına 833 Bitcoin Gold’a tekabül ediyor. Bu ödeneğin yapıldığı onaylandı, ancak üzerinde fazla durulmadı:

“Anlaşılabilir bir şekilde, geliştirici takımına ‘başlangıç ödülü’ olarak ayrılan %5 kullanıcılar tarafından büyük tepki çekti. Ayrılan %5’lik pay, 5000 koine eşit ve 6 kişi arasında paylaştırıldı, bu da kişi başına 833 koin demek oluyor. Yani her ana geliştirici şimdiki toplam koin miktarının (~16.6 Milyon) %0.005’ine sahip, bu da proje çıkmadan önce üzerinde aylar boyunca çalıştıkları için bir ödül sayılır.”

Artakalan %95’in %60’lık bir oranı kilitli cüzdanlara paylaştırıldı. Geriye kalan %35 ise platformun geliştirilmesi için kullanıma sunuldu. Bu koinlerin gelecekte ne için kullanılacağı şimdilik belli değil, ancak ileride bununla ilgili açıklamalar gelebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment