Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Gold Doğdu

Yeni kripto para birimi Bitcoin Gold, kısa adıyla BTG, Bitcoin Blockchain’in hard forku ile ortaya çıktı.

25 Ekim’de tamamlanması ön görülen, temmuz ayında başlayan işlemlerin tamamlanmasıyla birlikte tahminden 1 gün önce, bugün, Bitcoin Gold doğdu. BTG teknik ekibi, sabah saatlerinde tabiri caizse Bitcoin Blockchaini’nden 491.407 blok içeren bir görüntü aldı ve bu görüntüyü yeni ayarlamalar, yeni kurallarla birlikte BTG adı altında ortaya çıkarttı.

Şuanda tüm teknik işlerin tamamlanması ve bu yeni kripto paranın Bitcoin kullanıcılarına verilmesi bekleniyor.

Bitcoin Gold’un asıl amacı madencilikteki zorluğu bir nebze azaltıp daha fazla madenciyi ağa dahil edebilmek. Bitcoin madencilik piyasası şuan ASIC yani madenciliğe özel üretilmiş, pahalı cihazlar tarafından devam ettirilirken aslına bakılırsa Bitcoin’in merkezsiz yapısına aykırı bir olay gerçekleşiyor ve büyük madencilik şirketleri tarafından büyük madencilik tesislerinde merkezi olarak madencilik gerçekleştiriliyor. Bitcoin Gold ise bu sorunu ucuz ekran kartları ile bile madenciliği yapılabilen algoritması sayesinde merkezsizleştirerek çözecek gibi görünüyor.

Kullanıcılar henüz parasını almadı

Hard fork işlemi tamamlanmış olabilir ancak bu kullanıcıların parasını alabileceği anlamına gelmiyor.  BTG geliştiricileri Bitcoin Gold Blockchain’i üzerinde çalışmalarına devam ediyor ve Blockchain’e dışarıdan müdahale şuan için mümkün değil. Blockchain’deki blok ödüllerinin %1’i, en başta belirtildiği gibi BTG geliştiricilerine verilecek.

Bitcoin Gold, daha önce yapılan açıklamalara göre 1 Kasım’da, hakkı olan herkese dağıtılacak.

Eğer sizin de Bitcoin cüzdanınızda bu sabahın erken saatlerinde mevcut bir bakiye varsa, 1 Kasım’da aynı bakiye oranı BTG cüzdanınızda da görünecektir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

4 Comments

  • Cass
    Posted 24 Ekim 2017 - 16:46 16:46

    Merhaba, benim anlamadığım şey şu. 24 ü sabaha karşı olan bölünme yaşandığında btc emirleri verenler bu bölünmeden yararlanabilecek mi? Şu an hesabımda btg görmüyorum çünkü. Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

  • tolga gerik
    Posted 24 Ekim 2017 - 16:42 16:42

    peki bitcoincore cüzdanına sahip olanlarda durum nasıl olucak

  • ali
    Posted 24 Ekim 2017 - 13:10 13:10

    peki btc kadar btg verilecekti bu süre 1 gün önce oldugu için sıkıntı olacakmı

    • Berk ŞENGÜL
      Posted 24 Ekim 2017 - 13:11 13:11

      Hayır. Bölünme anında cüzdanınızda Bitcoin varsa 1 Kasım’da Bitcoin Gold’unuz da olacak…

Leave a comment