Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Bitcoin Asla Güvenli Bir Liman Olmayacak”

Euro Pacific Capital CEO’su Peter Schiff’i artık kripto para sektöründeki hemen hemen herkes tanıyor. Kendisi uzun süredir Bitcoin ile ilgili açıklamalar yapıp hem Bitcoin’i hem de Bitcoin sahiplerini eleştiriyor.

Schiff’in Bitcoin’i eleştirmek için artık illa bir sebebe ihtiyacı yok. Kendisi bundan birkaç ay öncesine kadar sadece Bitcoin fiyatı düştüğü zaman Bitcoin’i eleştiriyordu ama artık fiyattan bağımsız olarak açıklama yapıyor. Dün de buna benzer bir şey yaşandı.

Spekülatörsünüz!

Bitcoin fiyatı dün 7 bin dolar seviyesini aşıp 7 bin 300 dolara kadar yükseldi. Bu süreç içerisinde ETH gibi alternatif kripto paralar da değer kazandılar ve genel olarak kripto para piyasasının toplam değerinde birkaç milyar dolarlık artış yaşandı. Tabii piyasada yaşanan bu olumlu gelişmeler Schiff’in Bitcoin’e laf atmasına mani değil.

Sıkı bir altın sevdalısı olan Peter Schiff sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda yine Bitcoincilere seslendi. Bitcoin’in güvenli bir liman olmadığını vurgulayan Schiff, BTC’nin spekülatif bir ürün olduğunu belirtti. Schiff Bitcoin’in spekülatif bir ürün olduğunu söylemenin üstüne Bitcoin alanların da doğal olarak spekülasyonda bulunduklarını ve bu yüzden spekülatör olduklarını söyledi (bir paragrafta dört kere ‘spekülasyon’ dedik).

Herkes Alıştı

Schiff’in bu yorumları artık kripto para sektöründe bir rutin haline geldi. Peter Schiff Bitcoin’i altın ile kıyaslar, eleştirir, bunun üstüne kripto para destekçileri Schiff’e karşı çıkarlar…ve bu böyle gider.

Bu sefer de değişen bir şey olmadı. Peter Schiff bu yorumu yaptıktan sonra insanlar kendisine “asıl altın almanın spekülatif olduğunu” söyleyerek yanıt verdiler. Kimisi ise Schiff’e alaycı bir şekilde Bitcoin alıp HODL etmeyi önerdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment