Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analistler Uyarıyor: Bitcoin Fiyatı Artıyor Ama Hacim Yok

Kripto para piyasası geçtiğimiz son birkaç saat içerisinde birçok kişinin yüzünü güldürdü. Bitcoin, Ether gibi kripto paraların yükseleceğini düşünüp bu yönde hareket eden yatırımcılar birkaç saat içerisinde oldukça yüklü miktarlarda kazanç elde ettiler.

Birkaç gün boyunca 6 bin 500-7 bin dolar aralığında seyreden Bitcoin, geçtiğimiz gün 6 bin 900-7 bin dolar seviyesindeki direnişi kırdı ve 7 bin 400 dolara kadar yükseldi. Bu süreç içerisinde ETH gibi kripto paralar da %15’e kadar varan oranlarda değer kazandılar.

Güven Vermiyor

Kripto para piyasası yükselmesine yükseliyor ama birçok kişi bu sürece şüpheci yaklaşıyor. Bazı kripto para yorumcuları son saatlerde yaşanan gelişmelere rağmen hala bir boğa piyasasının içinde olmadığımızı düşünüyorlar.

İnsanların şu anda piyasaya şüpheci yaklaşıyor olmalarının sebebi aslında gayet açık: Hacim yok. Sosyal medyadaki Junior Lancaster adlı kullanıcının paylaştığı grafikte de görülebileceği üzere Bitcoin fiyatı artarken hacim düşüyordu.

Hacim Yok Hacim…

Yerli kripto para yorumcularının da insanları bu yönde uyardıklarını görebiliyoruz. Bitcoin fiyatı 7 bin doların üstüne çıktı çıkmasına ama bu süreç içerisinde piyasadaki hacimde ciddi bir artış görülmedi.

Kripto para piyasası şu anda tam olarak bu yüzden insanlara güven vermiyor. Ahmet Solmaz’a göre Bitcoin fiyatının hacim olmamasına rağmen yükselmesi, kısa süre içerisinde bir düşüş görebileceğimiz anlamına geliyor. Solmaz’a göre Bitcoin ancak 8 bin 100 doları aşarsa boğa piyasasına girmiş sayılacağız.Rookie de konu hakkında yaptığı açıklamalarda piyasadaki hacimsizliğe vurgu yaptı. Kendisinin paylaşımına göre piyasanın yetersiz hacmine rağmen yükselişe geçmiş olması birçok kişinin “terste kalmasına” yol açabilir.Wolfe da Bitcoin fiyatıyla ilgili görüşlerini paylaştı ve Bitcoin’in bu noktadan sonra “satış yememe” ihtimalinin çok düşük olduğunu söyledi.

.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment