Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CoinGecko CEO’su: “Artık En Büyük Biziz”

Kripto para yatırımcıları günümüzde kripto para fiyatlarını, borsa hacimlerini, kripto paraların piyasa değerlerini incelemek için CoinMarketCap, CoinGecko gibi platformları takip ediyorlar.

Binance bundan birkaç gün önce 400 milyon dolar gibi bir ücret karşılığında CoinMarketCap’i satın aldığını açıkladı. Son 6 ay içerisinde 200 milyondan fazla ziyaretçisi bulunan CoinMarketCap böylece Binance bünyesine girmiş oldu. Bu da insanların aklına birkaç soru getirdi: ‘CoinMarketCap artık Binance’ten bağımsız olabilecek mi?’, ‘Bu anlaşma CoinGecko ile CoinMarketCap arasındaki rekabeti nasıl etkileyecek?’ gibi…

Rakibi Yorumladı

CoinGecko’nun kurucusu ve CEO’su Bobby Ong, My Two Gwei’ye verdiği demeçlerde bu sorulardan bazılarını yanıtladı. CoinGecko şu anda CoinMarketCap’in en büyük rakibi olarak gösteriliyor. Dolayısıyla Binance’in CoinMarketCap’i satın almış olması CoinGecko için de epey büyük bir gelişme.

Binance CEO’su Changpeng Zhao geçtiğimiz günlerde CoinMarketCap ile ilgili bazı soruları yanıtladı ve Binance’in CoinMarketCap’e “müdahale etmeyeceğini”, CoinMarketCap’in “bağımsız bir şekilde hareket edeceğini” söyledi.

Görünüşe göre CoinGecko CEO’su Bobby Ong Changpeng Zhao’nun bu açıklamalarını pek gerçekçi bulmuyor. Çünkü Ong, CoinMarketCap’in bu saatten sonra bağımsız kalabileceğine inanmıyor. Kendisinin Binance-CoinMarketCap anlaşmasıyla ilgili görüşleri şu şekilde:

“400 milyon dolar çok büyük bir meblağ. Bence CoinMarketCap’in bu anlaşmadan sonra tarafsız ve bağımsız kalması zor olacak. O yüzden artık piyasadaki en büyük bağımsız veri platformu CoinGecko’dur.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment