Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Haftaya Düşüşle Başladı: İşte Geri Çekilmenin Arkasında Yatan Sebepler!

Bitcoin fiyatının geçtiğimiz hafta sonuna doğru yaşadığı yükselişi geri vererek bu haftaya düşüşle başlaması üzerine geri çekilmenin sebebi merak konusu oldu. 

Bitcoin fiyatının geçtiğimiz hafta cuma günü sert yükselişlere ev sahipliği yaparak 60.600 doları aşmıştı. Daha sonra hafta sonu yatay seyreden fiyat, pazartesi gününün başlaması ile düşüşe geçti. Bitcoin’de %4’ü aşan ve fiyatı 58 bin dolara geri iten düşüşün arkasında yatan sebepse merak edilmeye başlandı.

Bitcoin neden düşüyor?

Bitcoin fiyatının Donald Trump’a gerçekleştirilen ikinci suikast girişimine paralel olarak düşmesi akıllarda soru işaretine neden olurken cuma günü ABD Merkez Bankası’nın (FED) vereceği faiz kararının öncesinde de piyasa gerginliğinin düşüşün sebeplerinden biri olduğu düşünülüyor.

Uzmanlar genel olarak kritik karar öncesi yatırımcıların riskten kaçmaya yönelik hareket ettiğini savunuyor.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin fiyatı sert satışlar paralelinde gelen düşüşün ardından toparlanma belirtileri göstererek 59 bin dolara kadar ulaştı. Bitcoin, yazım esnasında 59.039 dolardan alıcı buluyor.

SOFA.org’dan Augustine Fan, “Bitcoin hala 58.000 dolar seviyesinde ve son iki haftadır önemli bir hareket yaşamadı. Trump suikast girişimi ise şu an için makro piyasalar üzerinde bir etkisi olmayan bir olay” demişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!