Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyarder İsim: Bitcoin Hala Dolara Bağımlı

NBA takımlarından Dallas Mavericks’in sahibi olan ünlü milyarder Mark Cuban, Bitcoin hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Mark Cuban’ın Bitcoin’den pek hoşlanmadığını uzun süredir biliyoruz. Kendisi kripto paralar hakkındaki memnuniyetsizliğini zaten açık bir şekilde ifade ediyor. Fakat Cuban bu sefer Bitcoin’in tam olarak hangi alanda yetersiz kaldığını, Bitcoin’in neye ihtiyaç duyduğunu açıkladı.

Kripto para kullanıcıları günümüzde Bitcoin’i ya elektronik para ya dijital altın ya da sıradan bir yatırım ürünü olarak görüyorlar. Bazı insanlar Bitcoin’in günlük ödeme işlemlerinde kullanılacağını bazılarıysa onun bir güvenli liman olabileceğini düşünüyor.

Mark Cuban’a göre Bitcoin’in gerçekten bir para birimi veya dijital altın olabilmesi için önce insanların Bitcoin hakkında bilgi sahibi olmaları gerekiyor. Bunun için de Bitcoin’in anlaşılması zor bir şeymiş gibi gözükmemesi lazım. Cuban şu anda Bitcoin’in en büyük eksikliğinin kullanım kolaylığı olduğunu düşünüyor. Onun görüşlerine göre insanlar Bitcoin’e bir türlü ısınamıyorlar çünkü onun algoritmasıyla, kendine has terminolojisiyle, karmaşık işlemleriyle uğraşmak istemiyorlar. İnsanlar ödeme yapmak için kullanacakları şeyi kolayca kullanabilmek istiyorlar.

Cuban ayrıca insanların hala Bitcoin alıp-satmak için itibari para kullandıklarını hatırlattı. Bitcoin kullanıcılarının ellerindeki Bitcoin’i öyle ya da böyle itibari paraya dönüştürmek zorunda kaldıklarını belirten Cuban, Bitcoin’in “kim ne derse desin hala dolardan bağımsız olmadığını” vurguladı.

130 Dolar Gelmiş

NBA takımlarından Dallas Mavericks geçtiğimiz yılın ağustos ayında BitPay ile bir ortaklık kurdu. Dallas Mavericks taraftarları bu ortaklık sayesinde maç biletlerini, takım aksesuarlarını vs. kripto para ile satın alabiliyorlar.

Takımın sahibi olan Cuban, bu ortaklıktan henüz pek verim alamadıklarını açıkladı. The Pomp Podcast’e konuşan Cuban, Dallas Mavericks taraftarlarının şu ana dek sadece 130 dolarlık kripto para işlemi yaptıklarını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Madina Daaeva
    Posted 27 Nisan 2020 - 08:56 08:56

    Kazancim

Leave a comment