Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin, Blockchain Patent Başvurularında Birinci Konumda

2019 yılında Çin Başkanı Xi Jinping’in açıklaması ile blockchain teknolojisine yönelik girişimlerin daha da arttığı Çin, kesinlikle teknoloji konusunda amansız bir rekabet ortaya koyuyor. Bir zamanlar ABD ile kafa kafaya gittiği düşünülen Çin’in blockchain savaşı, şimdilerde tek bir birinciye yer olduğunu gösteriyor.

Çinli şirketlerin yaptıkları blockchain ile ilgili patent başvuruları sadece ABD’yi değil bütün dünya ülkelerini geride bırakmış durumda. Çin merkezli Alibaba/Alipay firmalarının yaptıkları toplam blockchain patent başvurularının 1505, Tencent‘in yaptığı başvuruların 724, Ping An Group‘un yaptığı başvuruların 561 olduğu görülüyor.

Blockchain Konusunda Ezici Üstünlük

2019 yılındaki blockchain patent başvuruları konusunda ilk 3 Çin merkezli firmalara giderken 4. firmanın Craig Wright‘ın da içerisinde yer aldığı nChain olması şaşkınlık yarattı. NChain toplamda 402 patent başvurusu ile dördüncü sırada yer alırken onun hemen arkasında yine Çinli bir firma olan WeBank bulunuyor. Altıncı sırada başka bir Çinli firma ReeChain bulunurken ABD’den bir şirketin ancak yedinci sıraya girdiği görülüyor. Teknoloji devi IBM‘in sadece 240 blockchain patent başvurusuna sahip olması ise Çin’in elde ettiği zaferin ne kadar kesin olduğunu ortaya koyuyor.

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin ise bu verilerin ortaya çıkmasından sonra blockchain patent sayısının önemli olmadığını ve bu yönde hava atanların aslında blockchain teknolojisini anlamadıklarını vurguladı ve eleştirel bir yön kattı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment