Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Halving Öncesinde 10 Bin Dolara “Çıkabilir”

Bazı analistler Bitcoin fiyaıtnın kısa süre içerisinde 10 bin dolara çıkabileceğini düşünüyorlar.

Bitcoin geçtiğimiz günlerde 9 bin doların üstüne çıktıktan sonra biraz değer kaybetti. Fakat BTC fiyatı hala 8 bin 700-9 bin dolar aralığında seyrediyor. Dolayısıyla fiyat henüz 10 bin dolar barajından pek uzaklaşmış değil.

Bitcoin için bu yılın en büyük olayı muhtemelen halving olacak. Bundan 10 gün sonra Bitcoin ağındaki blok ödülleri yarı yarıya azaltılacak. Bunun Bitcoin’i, yatırımcıları, madencileri, sektörü nasıl etkileyeceği bilinmiyor. Fakat eToro analistleri BTC’nin halving öncesinde yeniden harekete geçebileceğini düşünüyorlar.

Hedef 10 Bin

EToro’nun kripto para analisti Simon Peters, Forbes Crypto’ya verdiği demeçlerde Bitcoin fiyatıyla ilgili olumlu tahminlerde bulundu. Piyasada son günlerde yaşanan hareketliliğe dikkat çeken Peters bunun önümüzdeki günlerde de devam edeceğini düşünüyor.

Bitcoin’İn şu an için yeniden yükselmeye hazır olduğunu düşünen Peters; BTC’nin ilk hedefinin 10 bin dolar olacağını düşünüyor. Ve onun tahminlerine göre Bitcoin bu hedefe ulaşmayı başaracak.

İlginç olan şeylerden biri Peters’ın bunun halvingden önce yaşanacağını düşünüyor olması. Onun görüşlerine göre Bitcoin halvingden önce son bir atılım daha yapıp bu şekilde 10 bin dolara çıkacak.

Madencilere Yarayacak

Bitcoin fiyatının halving öncesinde yükselmesi sadece yatırımcılar açısından değil madenciler açısından da bir hayli iyi olur.

Geçtiğimiz gün Blocktown Capital’ın halving ile ilgili yaptığı bir çalışmayı paylaşmıştık. Bu çalışmaya göre madencilerin halving sonrasında zarar etmemeleri için Bitcoin fiyatının en az 10-12 bin dolar aralığında olması gerekiyor.

Eğer Bitcoin fiyatı halvingden sonra bu seviyenin altında olursa birçok madenci zarar etmeye başlayacak. Bu madenciler zaman içerisinde zarar etmektense cihazları kapatmayı tercih edeceklerdir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment